Poiana cu margarete

de nico_nico in Torturi, 16 Dec 2010 | 2462 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 oua,
  • 8 linguri apa,
  • 12 linguri de faina,
  • 12 linguri zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 2 zahar vanilat,
  • un praf de sare.
  • Crema:
  • 250gr zahar,
  • 2 linguri faina,
  • 3 oua intregi,
  • 250ml lapte,
  • 1 esenta de rom,
  • 1 lingura cacao,
  • 50gr ciocolata menaj,
  • 250 gr. unt.
  • Sirop:
  • 8 linguri zahar,
  • 300 ml apa,
  • 1 esenta rom.
  • Decor:
  • 500 ml frisca Hulala,
  • margarete decor,
  • bombonele decorative
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poiana cu margarete:

Pentru blat separi ouale. Galbenusurile se mixeaza cu 6 linguri zahar, zaharul vanilat si 4 linguri de apa si praful de copt.Albusurile se bat spuma tare cu 4 linguri apa si un praf de sare si cu 6 linguri de zahar apoi se amesteca cu compozitia de galbenusuri.Compozitia se pune in forma rotunda de tort unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit timp de 35-40 minute. Dupa ce s-a copt se lasa la racit apoi se indeparteaza hartia.

Tortul se taie in trei blaturi si se insiropeaza cu sirop: zaharul se caramelizeaza se adauga apa se lasa sa fiarba pana se topeste tot zaharul apoi se lasa la racit si se pune la sfarsit esenta de rom.

Pentru crema se bat bine cele 3 oua intregi cu zaharul, cele 2 linguri de faina si la urma laptele. Se pune la foc mic si amesteca tot timpul ca sa nu se faca cocoloase pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga esenta de rom cacaoa si ciocolata razuita marunt si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit apoi se amesteca cu untul frecat in prealabil spuma.

Blaturi insiropate se umplu cu crema de ciocolata.Frisca se bate bine cu mixerul pana se intareste si se orneaza dupa imaginatie(eu am folosit margarete si bombonele decorative).

   

 

COMENTARII (18)

ada 1

20.12.2010, 20:32

e foarte frumos si cred ca e si gustos

nico_nico 1

04.01.2011, 10:04

Multumesc fetelor pentru vizita si aprecieri

elena1988 1

02.02.2011, 17:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04