Popsicles - Inghetata cu cacao, vanilie si capsuni

de gaby_duceag in Dulciuri, 21 Iun 2011 | 2796 vizualizari

 

Si pentru ca popsicles au avut succes la puii mei, m-am gandit sa le fac toata vara :)), dupa diferite retete, forme, arome si culori.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • o cana lapte
  • o cana lapte praf
  • 2 cani zahar+o cana apa (sau miere , sau glucoza)
  • jumatate sticluta esenta vanilie
  • o lingura cacao
  • 400 gr capsuni
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Popsicles - Inghetata cu cacao, vanilie si capsuni:

Pentru inceput punem la fiert zaharul cu apa. Lasam sa fiarba aprox 10 minute (trebuie sa obtinem un sirop gros asemanator glucozei).
Lasam la racit.

Daca avem miere sau glucoza renuntam la acest pas.

Punem laptele la fiert. Luam 30 ml din el si amestecam cu laptele praf, il adaugam in lapte apoi il lasam pana da in clocot. Il dam deoparte.

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu un tel para impreuna cu 1/2 din cantitatea de sirop, racita.
Adaugam in fir subtire laptele caldut amestecand energic apoi punem la foc mic si amestecam pana obtinem o crema asemanatoare smantanii.(nu lasam sa fiarba)

Albusurile le punem intr-un bol metalic, deasupra unui vas cu apa care fierbe. Bagam mixerul si le spumam bine apoi adaugam putin cate putin restul de sirop ramas mixand in continuare.

Cand compozitia cu galbenusuri s-a racit, o amestecam cu albusurile spuma, usor, usor pana ce se omogenizeaza amestecul.

Capsunile le trecem pe sub jetul de apa. Curatam coditele si le pasam bine cu blenderul.

Impartim amestecul de oua in 3. O parte o adaugam peste capsuni , in a doua punem vanilia iar in a treia cacaoa.

Pregatim pahare de unica folosinta. Le punem pe un plan unde le putem rezema asa incat primul strat sa inghete inclinat.
Impartim din amestecul cu capsuni in paharele (nu toata inghetata , celelalte compozitii sunt mai mici, cantitativ; ne orientam din ochi cam cat e in celelalte iar restul il punem intr-o caserola.) Dam la rece pentru cel putin 30 minute.
Scoatem si impartim inghetata de cacao in paharele.

Bagam iar pentru 30 minute (cel putin ). Ridicam paharele in picioare si punem inghetata de vanilie. Dupa 30 minute bagam betisoarele.

Dam la rece pentru 4-5 ore (recomandabil peste noapte).

Le scoatem, taiem margina paharului cu o forfecuta, apoi desprindem paharelul.

 

COMENTARII (24)

Oana 1

25.06.2011, 00:31

Super ideea! ce bine arata! si noua ne place muuult "intzecata"

gaby_duceag 1

25.06.2011, 07:51

Intzecata ))),ce dulce)))).Am pronuntat si eu ))).il pap tot ))).


Neatza

Lau 1

02.07.2011, 23:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S