Porc cu fructe si piure cu ceapa verde

de laylalala in Porc, 29 Mar 2010 | 2434 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cotlete de porc, fara os
  • 2 lingurite praf Chinese five-spice
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa rosie mare, taiata in sferturi
  • 4 mere rosii, taiat in cate 8 felii
  • 2 linguri gem de merisoare
  • 1 lingura otet de vin sau de mere
  • 200 ml zeama de supa de pui  
  • Pentru piure cu ceapa verde
  • 1 kg cartofi, curatati si taiati cubulete
  • 150 gr ceapa verde, tocata
  • 150 ml lapte
  • 100 gr unt  
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc cu fructe si piure cu ceapa verde:

 

Pentru piureul cu ceapa verde, intr-o cratita,pune la fiert laptele cu ceapa verde apoi acopera cratita si pune-o deoperte, lasand amestecul sa infuzeze.Intre timp fierbe cartofii in apa cu sare pana cand s-au inmuiat, 30-40 minute.Dupa ce cartofii au fiert, paseaza-i putin apoi mixeaza-i cu laptele cu ceapa verde.Adauga untul si mizeaxa bine.Asezoneaza piureul cu sare si piper dupa gust si pastreaz-i la cald.

Pentru porcul cu fructe, presara cotletele de porc cu praful Chinese five-spice.Incinge 1 lingura ulei intr-o tigaie si prajeste cotletele pe fiecare parte pana cand se rumenesc si s-au facut.Transfera carnea pe o farfurie.

Adauga in tigaie 1 lingura ulei ramas si caleste ceapa 2 minute apoi adauga merele si   caleste-le impreuna cu ceapa 3-4 minute.

Adauga in tigaie 2 linguri gem de merisoare, 1 lingura otet de vin sau de mere si 200 ml zeama de supa de pui.Lasa compozitia sa dea intr-un clocot apoi lasa-l sa fiarba la foc mare timp de 8-10 minute, neacoperit pana cand se obtine un sirop iar merele s-au inmuiat.Adauga cotletele de porc si lasa-le sa se incalzeasca in sos cateva minute apoi serveste-le cu piureul de cartofi cu ceapa verde.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Porc cu fructe si piure cu ceapa verde-0
Porc cu fructe si piure cu ceapa verde-1
Porc cu fructe si piure cu ceapa verde-2
Porc cu fructe si piure cu ceapa verde-3

COMENTARII (4)

Dana Cristea - pusikmea 1

29.03.2010, 22:02

nadina73 1

30.03.2010, 02:28

lia maria 1

30.03.2010, 08:52

vin cu 5 furculite la masa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41