Porc dulce acrisor

de silvi0ara in Porc, 16 Feb 2011 | 2126 vizualizari

 

INGREDIENTE

 

  • 600 g carne slaba de porc  taiata cubulete
  • 2-3 linguri ulei de arahide sau orez
  • 4 catei de usturoi, tocati marunt
  • 3 cm de ghimbir, razuit
  • 1 ardei gras rosu, taiat julien
  • 1 morcov mare, taiat julien
  • 4 rondele de ananas taiat cubulete proaspat sau din conserva
  • 1borcanel cu muguri de soia
  • 2 linguri sos soia
  • putin piper
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • Sos dulce acrisor:
  • 3 linguri otet din orez sau vin
  • 3 linguri zahar brut
  • 2 linguri sos de rosii
  • 2 linguri sos de soia
  • zeama de la 2 portocale
  • 1 lingura ulei de susan sau ce va place
  • 1 lingurita amidon
  • 5-6 linguri de apa

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc dulce acrisor:

 

Pentru inceput, o sa facem marinada pentru carne. Amestecam intr-un bol, sosul de soia, piperul, o lingurita de ulei de susan. Amestecam ingredientele si punem carnea de porc taiata cubulete mici in aceasta marinada. O lasam la marinat cel putin 30 de minute.Intre timp pregatim

sosul dulce-acrisor: Se amesteca toate ingredientele,apoi se pune putin la foc pana ce sosul se ingroasa.

Pregatim  wokul pentru prepararea carnii. Punem 2-3 linguri de uleiul si cand se incinge, adaugam cubuletele de carne de porc,pe care in prealabil le-am amestecat cu 1 lingurita de amidon. Prin metoda stir-fry, prajim carnea  pana se rumeneste. Scoatem carnea si o punem deoparte.

Incingem din nou wokul. Calim usturoiul si ghimbirul. Adaugam ardeiul gras,  si morcovul si le gatim 2-3 minute, amestecand continu,apoi adaugam bucatelele de ananas,le mai lasam putin pe foc ca ananasul sa-si lase zeama,apoi adaugam bucatile de carne si mai amestecam maxim 1-2 minut, cat sa se reincalzeasca carnea.

Sosul dulce acrisor pregatit anterior si restul de ulei de susan, le punem si pe ele in wok si mai lasam aroximativ 3 minute pe foc.Se serveste cu orez simplu.

 

 

COMENTARII (22)

Sidy 1

17.02.2011, 06:48

Silvye iar ai facut bunatati de care te lingi pe degete.... Delicios

Bucataras Medi 1

17.02.2011, 07:22

asi da o fuga pana la tine sa pap o portie........mmm............

epurasha2bb 1

17.02.2011, 08:35

bun de tot este!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S