Prajitura Alba ca Zapada (cu amoniac)

de miremirc in Prajituri, 17 Oct 2011 | 39538 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 Foi :
  • 1 pahar (de vin) lapte
  • 1 pahar (de vin) zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura amoniac
  • 1 lingura unt sau untura
  • 300 g faina
  • Crema :
  • 1 l lapte
  • 100 g faina
  • 300 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 2 lamai
  • Glazura :
  • 5 lg zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca Zapada (cu amoniac):

 Pentru 4 foi : amestecam toate ingredientele si lasam aluatul obtinut sa se odihneasca 1-3 ore sau de seara pana dimineata .

  Dupa ce s-a odihnit aluatul, il impartim in 4 parti si intindem 4 foi . Foile le coacem pe dosul unei tavi (25*35 cm) timp de 10 minute.

  Pentru crema : amestecam laptele cu faina treptat ca sa nu se formeze cocoloase, adaugam 150 g zahar pudra si punem craticioara pe foc mic, amestecand intr-una ca sa nu se prinda .

 Lasam crema sa se raceasca complet. Intre timp, mixam untul spuma cu 150 g zahar pudra ramas; in el adaugam cate o lingura din crema obtinuta, pe rand. La sfarsit adaugam coaja rasa de la 1 lamaie si sucul de la 2 lamai, cu grija , sa nu se taie crema obtinuta.

  Aceasta crema o impartim in 3 si ungem foile cu ea. Pe ultima foaie presaram zahar pudra.

  Prajitura se lasa la rece de seara pana dimineata, timp in care foile se vor inmuia de la crema .

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Alba ca Zapada (cu amoniac)-0
Prajitura Alba ca Zapada (cu amoniac)-1
Prajitura Alba ca Zapada (cu amoniac)-2
Prajitura Alba ca Zapada (cu amoniac)-3
Prajitura Alba ca Zapada (cu amoniac)-4

COMENTARII (26)

monik80 1

12.03.2015, 10:52

Aletta 1

15.04.2015, 17:32

-Licurici- 1

14.06.2015, 16:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04