Prajitura Alba ca Zapada (cu amoniac)

de miremirc in Prajituri, 17 Oct 2011 | 62859 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 Foi :
  • 1 pahar (de vin) lapte
  • 1 pahar (de vin) zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura amoniac
  • 1 lingura unt sau untura
  • 300 g faina
  • Crema :
  • 1 l lapte
  • 100 g faina
  • 300 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 2 lamai
  • Glazura :
  • 5 lg zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca Zapada (cu amoniac):

 Pentru 4 foi : amestecam toate ingredientele si lasam aluatul obtinut sa se odihneasca 1-3 ore sau de seara pana dimineata .

  Dupa ce s-a odihnit aluatul, il impartim in 4 parti si intindem 4 foi . Foile le coacem pe dosul unei tavi (25*35 cm) timp de 10 minute.

  Pentru crema : amestecam laptele cu faina treptat ca sa nu se formeze cocoloase, adaugam 150 g zahar pudra si punem craticioara pe foc mic, amestecand intr-una ca sa nu se prinda .

 Lasam crema sa se raceasca complet. Intre timp, mixam untul spuma cu 150 g zahar pudra ramas; in el adaugam cate o lingura din crema obtinuta, pe rand. La sfarsit adaugam coaja rasa de la 1 lamaie si sucul de la 2 lamai, cu grija , sa nu se taie crema obtinuta.

  Aceasta crema o impartim in 3 si ungem foile cu ea. Pe ultima foaie presaram zahar pudra.

  Prajitura se lasa la rece de seara pana dimineata, timp in care foile se vor inmuia de la crema .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca Zapada (cu amoniac)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de caise