Prajitura Albinita

de silvi0ara in Prajituri, 24 Feb 2010 | 10072 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 150 gr.zahar,
  • 1 ou,
  • 10 linguri lapte,
  • 2 linguri miere,
  • 30gr.unt,
  • un praf sare,
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat,
  • 500gr.faina.
  • Pentru crema:
  • 1 pahar lapte(250ml.)
  • 5 linguri amidon de porumb,
  • un praf de sre,
  • 250 gr.unt,
  • 150 gr.zahar,
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri zeama de lamaie.
  • un borcan gem de caise.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Albinita:

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele si se amesteca pana se topeste zaharul,se adauga mierea,untul si la sfarsit bicarbonatul,dupa ce s-a omogenizat totul se ia de pe foc si se adauga faina si se amesteca pana se formeaza un aluat omogen.Aluatul se imparte in 4 bucati egale care se coco pe rand pe spatele unei tavi de aragaz la foc potrivit circa 3-4 min.Atentie,bucatile de aluat se tin la cald ca sa poate fi mai usor de intins pe tava.Tava trebuie unsa inainte de a pune fiecare foaie.

Crema:Se pune laptele la fier si cand a dat in clocot se toarne amidonul amestecat cu putin lapte rece si se amesteca bine ca sa nu se faca cocoloase(crema trebuie sa fie ca o ciulama mai groasa).Se fierbe circa 10 min.Se lasa la racit si intre timp se amesteca untul cu zaharul,vanilia si 3 linguri zeama de lamaie.Cand crema de amidon s-a racit se amesteca in crema de unt.Pe spatele tavii se aseaza prima foaie se adauga jumatate din crema,alta foaie peste care se toarna gemul,alta foaie pe care se pune restul de crema si se aseaza ultima foaie.Prajitura se taie a 2 zi in forme care va plac.Pofta buna

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Albinita 18870
retete culinare - Prajitura Albinita 18871
retete culinare - Prajitura Albinita 18872
retete culinare - Prajitura Albinita 18873
retete culinare - Prajitura Albinita 18874
retete culinare - Prajitura Albinita 244316

COMENTARII (9)

nadina73 1

15.03.2010, 16:21

si a mea e favarita ,super

izulika 1

26.04.2010, 20:57

elena1988 1

12.03.2011, 14:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: