Prajitura albinuta (dulcinea)

de lacrimioara in Prajituri, 5 Mar 2011 | 24098 vizualizari

 

este prajitura mea preferata inca din copilarie este o prajitura usoara si foarte foarte gustoasa si va invit si pe voi sa o incercati ca nu o sa va para rau reteta am gasito pe blogu Laurei Laurentiu si i multumesc

 

INGREDIENTE

Foile:
  • 600 grame de faina,
  • un ou,
  • 4 linguri de miere,
  • 1 lingurita de bicarbonat,
  • 80 grame de margarina,
  • 180 grame de zahar,
  • cateva linguri de lapte.
Crema:
  • 1 pahar cu lapte,
  • 180 grame de zahar,
  • 80 grame de gris,
  • 200 grame de unt,
  • zahar vanilat sau esenta vanilie,
  • dulceata.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura albinuta (dulcinea):

Mierea ,zaharul si margarina se pun la foc sa fiarba pana ce zaharul se topeste.

Luam de pe foc si lasam putin la racit dupa care adaugam faina amestecata cu bicarbonatul, treptat,oul si cateva linguri de lapte. Ca sa se poata amesteca mai bine framantam un aluat  mai elastic care se imparte in 4.

Coacem foile pe fundul tavii tapetata cu faina si ulei eu am pus hartie de copt pentru ca se desface super.

Impungeti foile cu furculita din loc in loc,foile se coc cam 5 minute fiecare, depinde de cuptor dar cam intre 5 si 7 minute pana se rumenesc.

Dupa ce le-am copt le-am lasat sa se raceasca si ne ocupam de crema.

Crema:

punem laptele cu mierea si zaharul la foc mic si cand da in clocot adaugam  grisul in ploaie si lasam putin sa fiarba pana se ingroasa bine  luam de pe foc si lasam la racit 

Cand a ajuns la temperatura camerei punem untul si vanilia si mixam bine pana devine o crema pufoasa.

Asamblarea:foaie (eu le-am stropit putin cu apa ca sa se imoaie mai bine ca am patit odata cu niste foi ca mi-au ramas tari) deci am pus foaie le-am stropit putin  cu apa cu putin zahar si esenta de vanilie dar numai putin apoi am pus  jumatate  din crema alba ,foaie,apoi un strat de dulceata,eu am pus de capsuni; de obicei se pune o dulceata mai acrisoara cum ar fi de macese sau de caise eu nu am avut si a iesit super si asa, dupa care iar alta foaie si iar crema alba iar foaie si deasupra am pudrat cu zahar pudra

Se infoliaza si se lasa asa cateva ore bune sau pana a doua zi.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura albinuta (dulcinea)-0
Prajitura albinuta (dulcinea)-1
Prajitura albinuta (dulcinea)-2
Prajitura albinuta (dulcinea)-3
Prajitura albinuta (dulcinea)-4
Prajitura albinuta (dulcinea)-5
Prajitura albinuta (dulcinea)-6

COMENTARII (22)

Iazmin

Iazmin 1

22.07.2011, 10:26

cata miere se pune la crema ca nu scrie la ingrediente?

marieta

marieta 1

22.07.2011, 18:16

imi place si mie!!!!e buna tare!!!

Cris2711

Cris2711 1

31.07.2011, 12:55

Lacrimioara am facut prajitura ta acum o saptamana si ne-ai cucerit cu ea ,pe mine,pe sotul meu ,pe mama mea si pe nepoata mea Oana,a iesit super buna si am sa o mai fac.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!