Prajitura albinuta umpluta

de Oana in Prajituri, 3 Mar 2010 | 8593 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 f faina
  • coaja rasa de o lamaie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 60 g zahar
  • 100 g unt moale
  • 250 ml lapte caldut
  • Decor:
  • 100 g unt
  • 200 g miere
  • 200 g migdale maruntite (feliate)
  • 3 linguri frisca lichida
  • Crema:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 800 ml lapte
  • 100 g unt moale
  • 4 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura albinuta umpluta:

Cuptorul se incinge la 180 grade. tava se tapeteaza cu hartie de copt.


Intr-un castron se amesteca faina cu coaja de lamaie, sarea si o lingura de zahar. Apoi se adauga untul moale, laptele caldut si restul de zahar, se amesteca cu mixerul cu paletele de aluat pana compozitia devine omogena. Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit 45 de minute, la loc cald (eu am pus castronul pe aragaz).


Intre timp se pregateste "decorul" si crema.


Intr-o craticioara se dau in clocot mierea, frisca lichida, untul si migdalele, se amesteca in continuu, apoi se da craticioara la rece.


Pentru crema, se da laptele in clocot, apoi se adauga praful de budinca, amestecand cu un tel si se tine pe foc un minut pana se ingroasa. Untul moale se bate cu zaharul pudra, apoi se adauga in budinca calda, treptat, cu o lingura, amestecand compozitia cu telul. Se lasa la racit.


Dupa ce aluatul a crescut, se framanta putin, apoi se intinde o foaie pe hartia de copt, se inteapa cu furculita, se acopera tava cu prosopul de bucatarie si se mai lasa 15 minute sa creasca. Se tarna deasupra amestecul cu migdale, se intinde bine pe toata suprafata si se pune tava in cuptor, pe gratarul de sus, aproximativ 30 de minute. O sa vedeti ca incepe sa se rumeneaca usor pe margini. Eu am ridicat putin un colt si am vazut ca era usor rumenita si am scos-o din cuptor. Se lasa la racit.


Se taie prajitura in patratele, apoi fiecare patratel se sectioneaza in doua pe orizontala si se umple cu crema de vanilie.


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura albinuta umpluta 20256
retete culinare - Prajitura albinuta umpluta 20257
retete culinare - Prajitura albinuta umpluta 20258
retete culinare - Prajitura albinuta umpluta 20259
retete culinare - Prajitura albinuta umpluta 20260
retete culinare - Prajitura albinuta umpluta 20261
retete culinare - Prajitura albinuta umpluta 20262
retete culinare - Prajitura albinuta umpluta 20263
retete culinare - Prajitura albinuta umpluta 20264
retete culinare - Prajitura albinuta umpluta 20265
retete culinare - Prajitura albinuta umpluta 20266
retete culinare - Prajitura albinuta umpluta 20267
retete culinare - Prajitura albinuta umpluta 20268
retete culinare - Prajitura albinuta umpluta 20269
retete culinare - Prajitura albinuta umpluta 20270

COMENTARII (53)

alinutzika 1

17.11.2011, 13:02

arata grozav

Angelina_Elena 1

17.11.2011, 22:22

MIUTA 1

17.11.2011, 23:49

Excelent arata
Imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!