Prăjitură Alcazar

de elucubratiiculinare in Prajituri, 7 Mar 2012 | 4305 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 albușuri,
  • 250 g zahăr,
  • 250 g nucă,
  • Crema:
  • 150 g ciocolată,
  • 10 lingurițe lapte,
  • 50 g zahăr,
  • 200 g unt, 
  • zahăr pudră.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Alcazar:

Se bat albușurile spumă, se adaugă treptat zahărul și la urmă nucile măcinate. Această compoziție se toarnă într-o tavă mare unsă cu unt și tapetată cu hârtie pergament. Hârtia trebuie și ea unsă bine. Se coace la 180 grade C pentru 30 minute.

Pentru cremă se topește ciocolata în lapte, în care adăugăm și zahărul. Se amestecă bine până se topește toată ciocolata. Când s-a răcit se amestecă bine cu untul până obținem o cremă pufoasă. După ce s-a răcit și blatul se va tăia în două.

Pe o foaie de hârtie sau folie de aluminiu se presară zahăr pudră. Se așează una din foi (cu partea de sus în jos), se pune crema și se acoperă cu cea de-a doua foaie (pe aceasta nu o mai sucim - o punem exact cum este în tavă). Se presară zahăr pudră și se acoperă cu folia de aluminiu. Se presează un pic cu mâinile și se pune o greutate (eu pun un tocător ceva mai gros).

Se dă la rece până a doua zi, când se taie după bunul plac și se servește.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prăjitură Alcazar 150486
retete culinare - Prăjitură Alcazar 150487

COMENTARII (11)

mamaieelena 1

07.03.2012, 22:19

imi place

iri_iri 1

08.03.2012, 05:35

placeeeeeeeeeee

T I M E A 1

08.03.2012, 10:55

gustoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: