Prajitura Amandina

de oana_pisicutza16 in Prajituri, 8 Mar 2012 | 2851 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua;
  • Un praf de sare;
  • 14 linguri de zahar;
  • 6 linguri de apa;
  • 22 linguri de faina;
  • 3 linguri de cacao;
  • Esenta de Rom   
  • Crema:
  • 150 g margarina;
  • ½ l lapte;
  • 3 galbenusuri;
  • 3 linguri amidon alimentar;
  • 3 linguri faina;
  • 6 linguri zahar;
  • 4 linguri cacao;
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Amandina:

Blat:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul apoi apa. Se amesteca compozitia obtinuta cu faina, praful de copt si cacao (faina si praful de copt se amesteca inainte). Se pune compozitia in tava si se baga in cuptorul preincalzit. Se lasa la cuptor pana trece testul cu scobitoarea

Crema:

Se amesteca zaharul cu faina, amidonul si cacao. Se adauga cele 3 galbenusuri si laptele si se amesteca pentru omogenizare. Compozitia obtinuta se pune pe foc mic si se amesteca continuu ca sa nu se prinda, pana cand se ingroasa. Se pune la racit. Margarina cu zaharul pudra se spumeaza. Se adauga din crema obtinuta anterior cate putin in margarina. Se procedeaza asa pana se incorporeaza toata crema

Asamblare

Blatul se taie in doua si se insiropeaza cu apa, zahar si putina esenta de rom. Se pune crema intre foile de blat. Se lasa la frigider peste noapte (minim 8 ore)

Se pune glazura deasupra

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Amandina 150583
retete culinare - Prajitura Amandina 150584
retete culinare - Prajitura Amandina 150585
retete culinare - Prajitura Amandina 150586
retete culinare - Prajitura Amandina 150587
retete culinare - Prajitura Amandina 150588
retete culinare - Prajitura Amandina 150589

COMENTARII (15)

MIUTA 1

09.03.2012, 17:20

Foarte,foarte buna

Rux 1

09.03.2012, 19:58

Super!

oana_pisicutza16 1

09.03.2012, 23:37

MA BUCUR CA VA PLACE PRAJITURA MEA

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S