Prajitura aromata din cozonac

de VanessaAli in Prajituri, 8 Aug 2016 | 230 vizualizari

 

Ce sa faci cu cozonacul ramas, de care nimeni nu are pofta? Il transformi intr-un desert original si extrem de delicios!


Am pregatit aceasta prajitura pentru familia mea si cu exceptia mamei, care a vazut cum il pregateam, nimeni nu si-a dat seama ca e facuta din cozonac. Am convenit sa nu le spunem ca sa nu fie critici inca dinainte sa manance. Tuturor le-a placut! 


Aceasta prajitura aduce o explozie de arome, iar daca sunteti fani ai scortisoarei ,o s-o iubiti. Servita cu o cupa de inghetata , este un desert excelent pentru vara si nu numai. Ma gandesc deja cum o sa o prepar la iarna si o s-o savurez calda , citind o carte.

 

INGREDIENTE

Compozitie:

  • 1 kg cozonac cu stafide/rahat/cacao/nuca (nu recomand macul deoarece e deja destul de aromat)
  • 50g ciocolata cu lapte (sau mai mult daca va place)
  • 1 L lapte
  • 1 mana de stafide
  • esenta de rom
  • 3-4 linguri de scortisoara
  • 4 oua
  • 1 lingurita bicarbonat+otet

Bezea :

  • 2 albusuri
  • 100g zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura aromata din cozonac:

Punem laptele intr-o cratita mare pe foc. In cratita punem felii intregi de cozonac,ciocolata,scortisoara si stafidele ( inainte cu vreo 2 ore le puneti in apa calda cu esenta de rom pentru a se umfla) . Amestecam bine ca sa se imbibe laptele in cozonacel.Lasam pe foc pana s-a inmuiat bine si s-a topit ciocolata ,apoi luam cratita si asteptam sa se raceasca complet.

Dupa ce e rece adaugam ouale in compozitie si amestecam.

Punem totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ o ora (sau pana vi se pare aproape gata).

Preparam bezeaua mixand albusurile cu zaharul. Scoatem tava de la cuptor si o intindem peste prajitura. Mai lasam la cuptor inca 10 minute pana se rumeneste putin bezeaua, apoi o scoatem. Dezlipim bezeaua de hartie folosind un cutit umed. Am terminat!

Cum spuneam, aceasta prajitura se poate manca calda sau rece, deci nu va trebui sa asteptati.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

noi am savurat-o cu inghetata de vanilie de la Lidl :))

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura aromata din cozonac 453010
retete culinare - Prajitura aromata din cozonac 453011
retete culinare - Prajitura aromata din cozonac 453016

COMENTARII (7)

VanessaAli 1

08.08.2016, 23:54

Multumesc!!!

noiinbucatarie 1

09.08.2016, 01:02

Rocsi 1

10.08.2016, 11:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D