Prajitura Bunica

de epurasha2bb in Prajituri, 15 Mai 2010 | 13612 vizualizari

 

am numit-o asa fiindca e o reteta de la bunica cu foi cu amoniac cum facea ea pe vremea ei.Desi nu-mi place mirosul de amoniac am incercat reteta si a iesit foarte buna si pufoasa iar mirosul de amoniac dispare odata ce s-a racit prajitura.

 

INGREDIENTE

  • pt.foile cu amoniac:
  • 250 gr faina,
  • 50 gr unt sau margarina,
  • 50 gr zahar pudra,
  • 1 ou intreg,
  • 2 linguri lapte caldut in care se dizolva o lingurita de amoniac,
  • 2 linguri smantana,
  • pt.umplutura:
  • mere dulci,
  • scortisoara,
  • zahar brun si nuca coapta si pisata(aici pune fiecare ce cantitate vrea , eu am folosit cam o farfurie adanca din fiecare)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bunica:

Se framanta ingredientele de foi si se fac doua foi care se coc pe fundul unei tavi dreptunghiulare la foc moale.Se rad merele, se lasa sa se scurga de zeama, se calesc cu scortisoara, zahar si apoi se amesteca cu nuca coapta si pisata.Se umplu foile cu aceasta compozitie si se pudreaza deasupra cu zahar pudra. Daca va place si aveti timp puteti face deasupra si mici ornamente din zahar ars.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bunica" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

madi_marin 1

15.05.2010, 14:11

e o prajitura cu aroma de ,,amintiri din copilarie,,.... nu are cum sa fie altfel decat o minunatie....

Bunica 1

15.05.2010, 18:19

Mmmmm! ce bun! E delicioasa !

epurasha2bb 1

17.05.2010, 09:32

multumesc fetelor!ela pai ce faci? vrei sa murim de dorul tau, cum sa nu mai intri?stai aici si mori pt,tara! ca tara te iubeste!

COMENTEAZA

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura inteligenta cu mere