Prajitura cheesecake cu dulceata de capsuni

de maisondenisse in Dulciuri, 26 Oct 2015 | 517 vizualizari

 

Un desert usor care imbina perfect dulceata capsunelor si finetea cremei de branza blatul crocant. Imaginati-va o crusta crocanta, un strat moale acoperit cu dulceata de capsuni care adauga o textura si o aroma dulce. O reteta pe care o voi repeta cu fiecare ocazie.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 160 g faina
  • 100 g zahar
  • 60 g nuci
  • 110 g unt la temperatura camerei
Umplutura:
  • 600 g crema de branza
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri faina
Glazura:
  • un borcan de gem de capsuni
  • Dimensiuni tava: 30x20 cm.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cheesecake cu dulceata de capsuni:

Nucile se toaca marunt, apoi se amesteca impreuna cu zaharul si faina. Peste acest amestec se adauga untul moale- la temperatura camerei- taiat bucatele, iar cu ajutorul unei furculite se framanta aluatul sub forma unor firimituri. Din compozitia crumble obtinuta oprim 2-3 linguri.

   Amestecul il turnam intr-o tava si o presam cu ajutorul degetelor astfel incat sa obtinem un aluat omogen, repartizat pe toata suprafata tavii si coacem la cuptorul preincalzit aproxiamtiv 12-15 minute.   

Pentru umplutura mixam crema de branza si zaharul, apoi adaugam cele 2 oua pe rand, mixand in continuare. Adaugam faina si mixam din nou.  

  Scoatem crusta fierbinte din cuptor si turnam umplutura peste. Bagam la cuptor pentru 15 minute.    Scoatem tava din cuport si adaugam gemul de capsuni, il uniformizam, peste care presaram cele 3 linguri de compozitie crumble oprita mai devreme.   

Bagam tava la cuptor din nou pentru aproximativ 20 minute.

   Dupa ce se raceste o bagam la frigider pentru 2-3 ore si apoi se degusta cu bucurie.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cheesecake cu dulceata de capsuni-0
Prajitura cheesecake cu dulceata de capsuni-1
Prajitura cheesecake cu dulceata de capsuni-2
Prajitura cheesecake cu dulceata de capsuni-3

COMENTARII (6)

miki_a

miki_a 1

27.10.2015, 12:47

Bun venit! Fain desert!

maisondenisse

maisondenisse 1

27.10.2015, 20:42

Multumesc pentru aprecieri!!

simona72

simona72 1

28.10.2015, 08:23

Faina prajiturica ta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!