Prajitura cocomac

de miremirc in Prajituri, 6 Feb 2011 | 37054 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 8 albusuri,
  • 200 g zahar,
  • 2 lg faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • 50 g mac,
  • 150 g nuca cocos
  • Foaie dobos :
  • 2 oua,
  • 4 lg zahar,
  • 2 lg apa,
  • 4 lg faina
  • Crema :
  • 8 galbenusuri,
  • 300 g zahar,
  • 2 lg ness,
  • 150 ml lapte,
  • 300 g unt
  • Glazura :
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cocomac:

Ptr.blat : mixam albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul, macul, cocosul si faina amestecata cu praful de copt si punem in tava (22*32) unsa cu ulei si tapetata cu hartie cerata

Ptr.foaie dobos : Batem albusurile spuma , punem zaharul, apa, galbenusurile si la sfarsit faina; se pune in aceeasi tava tapetata cu alta hartie pentru copt

Ptr.crema :  mixam galbenusurile cu zaharul si ness-ul topit in 1 lg apa fierbinte, apoi adaugam laptele si amestecam pe aburi pana se ingroasa (cam 30 minute); lasam crema sa se raceasca si o incorporam lingura cu lingura in untul frecat spuma

Asamblare :  blat - 1/2 crema - foaie dobos- 1/2 crema - cioco rasa

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cocomac-0
Prajitura cocomac-1
Prajitura cocomac-2

COMENTARII (40)

babi5

babi5 1

02.09.2013, 12:53

butoiaurora76

butoiaurora76 1

03.09.2013, 14:11

Am facut-o si eu! este fff buna!

vivi83

vivi83 1

19.04.2014, 12:26

e foarte buna numai ca mie crema nu prea mi s-a legat si nu prea stiu unde am gresit
dar e foarte gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!