Prajitura Creme-Ole

de Constelatialeu in Prajituri, 30 Ian 2013 | 27917 vizualizari

 

Cand zic ''Ole'' ma gandesc la toreadori,rosu,taur fioros....am zis ca data viitoare o incerc cu crema de capsuni ''creme ole'' sa fie un pic de ''rosu''....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic Creme ole de ciocolata
  • Crema
  • 200 ml smantana dulce 32% grasime
  • 200 ml lapte rece
  • 1 plic creme ole de vanilie
  • 2-3 linguri de zahar farin
  • Glazura
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri brandy( am pus coniac,din ala aveam)
  • 100 g ciocolata
  • 100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Creme-Ole:

Blat: Se bat albusurile spuma cu zaharul ,ca la bezea. Apoi se adauga galbenusurile, unul cate unul. La sfarsit se adauga plicul de creme-ole de ciocolata. Se toarna blatul intr-o tava 20/30 cm, tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins in prealabil. Se coace cca 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca.

Crema: Se mixeaza crema de vanilie cu smantana si laptele, adaugam si 2-3 linguri de zahar farin. Crema trebuie sa fie destul de tare.Se intinde pe blatul racit si se da la rece cat timp pregatim glazura.

Glazura: Apa si zaharul pe foc, sa se topeasca zaharul, se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pana la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc cat se topeste untul (de preferat pe baie de abur). Se lasa la racit si cand a ajuns la temperatura camerei se intinde peste prajitura si se da la rece 2-3 ore. Dupa care se portioneaza si se mananca cu pofta.

 

COMENTARII (14)

Rocsi 1

30.01.2013, 19:44

Yamiii

diana_k 1

02.02.2013, 21:13

delicioasa

Gergiana S 1

03.03.2014, 18:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: