Prajitura ''criminala''

de Constelatialeu in Dulciuri, 17 Aug 2015 | 9548 vizualizari

 

Ca n-am gasit alt titlu mai ales ca se vor gasi toti expertii si specialistii din lume sa zica...''vaiiiiiii, nenorocire, asta-i prajitura criminala, ai folosit prafuri''....de parca mai este ceva sanatos in lumea asta....in fine,cine vrea citeste, cine nu, drum bun cale batuta.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua ( mici,ca asa au ouat puicutele)
  • 6 linguri zahar brun
  • 6 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema 1
  • 1 plic crema de vanilie Dr.Oetker
  • 100 g smantana dulce groasa peste 40%grasime
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri zahar pudra
  • Crema 2
  • 1 plic crema cafea/brandy Dr.Oetker
  • 100 g smantana dulce groasa peste 40%grasime
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri zahar pudra
  • Sirop
  • sirop gros de cirese amare + apa
  • 12 piscoturi
  • Glazura
  • 100 g ciocolata neagra
  • 200 ml smantana de frisca
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''criminala'':

Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana rezulta o bezea ferma.Galbenusurile le frecam cu uleiul si apoi le incorporam in albusuri. Separat cernem faina, cacaoa si praful de copt, amestecam ingredientele uscate si apoi le incorporam in albusuri,avand grija sa amestecam de jos in sus, cu miscari lente. Tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 28/20, turnam compozitia in tava,uniformizam si bagam tava la cuptorul preincalzit.este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit,apoi se taie in doua.

Crema 1 : Intr-un castron punem continutul plicului de crema, adaugam zaharul, smantana si laptele si apoi mixam pana obtinem o crema ferma.

Crema 2 : procedam la fel ca la crema 1.

Sirop : Punem intr-o farfurie adanca siropul de cirese amare si-l diluam cu apa.

Asamblare : Pe un platou asezam prima foaie de blat,insiropam bine,apoi adaugam crema 1, nivelam. Peste crema asezam piscoturile inmuiate in sirop, peste piscoturi punem crema 2 iar deasupra foaia de blat insiropata.Bagam la frigider pana pregatim glazura.

Glazura : Ciocolata maruntita peste care turnam smantana de frisca,le punem pe foc pana se topeste ciocolata,avand grija sa nu atinga punctul de fierbere.Lasam sa se raceasca cat sa putem sa intindem peste prajitura.

Scoatem prajitura din frigider, intindem glazura si de preferat sa stea macar cateva ore la frigider pana o portionam.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura ''criminala'' 395639
retete culinare - Prajitura ''criminala'' 395640
retete culinare - Prajitura ''criminala'' 395641
retete culinare - Prajitura ''criminala'' 395642
retete culinare - Prajitura ''criminala'' 395643
retete culinare - Prajitura ''criminala'' 395644
retete culinare - Prajitura ''criminala'' 395645
retete culinare - Prajitura ''criminala'' 395646
retete culinare - Prajitura ''criminala'' 395647
retete culinare - Prajitura ''criminala'' 395648
retete culinare - Prajitura ''criminala'' 395649
retete culinare - Prajitura ''criminala'' 395650
retete culinare - Prajitura ''criminala'' 395651
retete culinare - Prajitura ''criminala'' 395652
retete culinare - Prajitura ''criminala'' 395653

COMENTARII (18)

Rocsi 1

17.08.2015, 21:08

Criminala, necriminala, eu as vrea o bucata, dar nu pot ajunge la ea

mihaelar63 1

18.08.2015, 10:15

Deja am lesinat si doar am privit-o ))

MOKUSKA 1

27.08.2015, 09:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S