Prajitura cu bezea si crema de lamaie

de Lavinia in Prajituri, 3 Feb 2014 | 11315 vizualizari

COMENTARII (29)

Liicuta 1

06.02.2014, 15:33

Buna-ziua tuturor!
Si pe mine m-a cucerit prajitura cu bezea si crema de lamaie atat din pozele vazute aici, cat si citind reteta, asa ca mi-am propus sa o si prepar, fiind curioasa sa vad rezultatul. Rezultatul: incercarea se merita, dar as dori sa mai adaug si cate ceva din experienta mea. Reteta pt bezea este foarte buna, personal nu am mancat vreodata o bezea mai buna, se face usor si reusita este de 100/%, poate fi ca atare, un desert simplu, foarte gustos si la ordinea zilei. Crema de lamaie as lasa-o simplu numai "de vanilie" si nu "de lamaie". Coaja de lamaie ii da cremei un gust foarte amar. Crema de vanilie e mai fina si se potriveste mult mai bine cu glazura de ciocolata. Dar pana la urma, poate fi si o chestie ce tine de gustul fiecaruia/fiecareia. Reteta de glazura este foarte buna de asemeni, nu puteti da gres cu ea. Blatul la aceasta prajitura trebuie sa fie dupa parerea mea, subtire si foarte fin. Dupa reteta de mai sus, mie mi-a iesit blatul cam aspru. Dar prajitura este delicioasa! As mai adauga ca timpul ei de preparare nu este numai de 2 ore ci de 2 zile, si nu exagerez cu nimic, tinand cont ca aveti de preparat: blatul, bezeaua la cuptor, crema preparata atat la cald cat si la rece, glazura, asamblarea, finisarea, timpul de repaos, de racire, etc, curatenia la locul de munca, toate acestea necesita mult mai mult decat 2 ore. Blatul ar putea fi insiropat, dupa parerea mea, ceea ce ar face prajitura si mai buna.
Celor interesate sa incerce reteta le doresc succes si multa rabdare!

diaconta 1

06.02.2014, 16:15

Liicuta,buna ziua
Multumim pentru aprecieri.
Avand in vedere ca Lavinia a facut prajitura urmand o reteta care-mi apartine,am sa-mi spun parerea.
Blatul e un pandispan deosebit de pufos,deci nicidecum nu l-as insiropa.Daca se respecta exact timpul de mixare,sigur va fi foarte pufos.
Eu am facut crema cu portocala,a fost o crema foarte aromata si fina,gustul e deosebit daca se pune doar putina coaja de portocala ori lamaie,altfel sigur ca va deveni amaruie.
La glazura,eu am adaugat si o lingura de miere,ii va da o textura deosebita.
Iar ca timp de preparare,nu am socotit si curatenia la locul de munca
Zi frumoasa si sper sa mai incerci retetele noastre.

Liicuta 1

07.02.2014, 14:59

Buna Diaconta,
O sa mai incerc cu siguranta retetele voastre, acesta fiind dealtfel si scopul prezentei mele printre voi
De asemeni am sa mai prepar odata pandispanul dupa reteta ta si o sa ma asigur ca voi urma intocmai instructiunile pas cu pas. Cuptorul meu este electric. Ai vrea sa imi dai sfaturi in ceea ce priveste modul de coacere al pandispanului de la A la Z? La ce temperatura si cam cat trebuie tinut in cuptor? Eu am preincalzit cuptorul la 200°C, dupa care am copt pandispanul la 170°C pana cand acesta a inceput sa se desprinda de pe margini, a capatat culoarea aurie si a trecut testul cu scobitoarea. Am stins cuptorul si l-am mai tinut in cuptor cu usa intre deschisa ca sa se obisnuiasca cu temperatura camerei. E foarte posibil sa fi fost o greseala de copt; crema de lamaie, recunosc, am pus foarte multa coaja de lamaie rasa . Voi incerca cu siguranta si varianta cu portocala. Glazura am sa mai fac, si o sa ii adaug si miere. E oricum un deliciu
Iti multumesc pt idei!
Sa ai parte de o zi buna si multa sanatate! Liliana

Lavinia 1

08.02.2014, 11:17

Buna ziua
Iti multumim pentru aprecieri
Cum a spus si Dia,daca este respectat intocmai timpul de mixare cu siguranta va iesi foarte pufos.
Iar eu am sa incerc si cu crema simpla de vanilie,cu siguranta va fi foarte gustoasa.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Televizor