Prajitura cu bezea si zmeura ( reteta cu nr.500 )

de Constelatialeu in Prajituri, 29 Iun 2014 | 5654 vizualizari

 

Habar n-am cum am ajuns la numarul asta de retete.500 sunt multe ,putine,sunt bune,sunt rele,sunt explicate,nu sunt explicate,plac sau produc greata,nici ca-mi pasa...sunt ale mele,e munca si pasiunea mea ,ceea ce e mai mult decat suficient sa fiu si mai optimista decat sunt,mai vesela si nesuferita.....

 

INGREDIENTE

  • Foi cu nuca
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 6 linguri nuca macinata
  • 3 linguri pline cu faina
  • Foaie bezea
  • 150 g albusuri ( am avut in congelator si le-am cantarit )
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita otet de vin
  • 1 lingurita amidon
  • Crema
  • 1 plic crema cu gust de cafea si brandy de la Dr.Oetker
  • 150 g zahar pudra
  • 2 linguri pline cu smantana 40 % grasime
  • 100 ml lapte
  • 4 linguri cu frisca
  • Frisca
  • 400 ml frisca vegetala Creme Patisserie
  • 150 g smantana cu 40 % grasime
  • zmeura ,cat va lasa sufleul...
  • sos de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bezea si zmeura ( reteta cu nr.500 ):

Foi cu nuca :

Se bat 5 albusuri cu un praf de sare pana devin o spuma tare,se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste.Apoi adaugam galbenusurile,omogenizam,la final nuca macinata si faina.Impartim compozitia in doua si coacem doua foi.Tapetam tava ( 25/35 cm) cu hartie de copt,turnam jumatate din compozitie,nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit,lasam cca 20-25 min,e gata cand trece testul scobitorii.Procedam la fel si cu restul de compozitie.Scoatem foaia din tava,o lasam sa se raceasca si apoi desprindem hartia de copt

Foaie de bezea :

Albusurile cu un praf de sare le batem bine de tot,apoi adaugam zaharul,putin cate butin si d efiecare data batem bine,pana terminam tot zaharul si obtinem o bezea consistenta,adaugam otetul ,mixam si la final amidonul.Folosim aceiasi tava ca la foile cu nuca,tapetam cu hartie de copt si intindem bezeaua.Introducem la cuptor tava,la cuptorul care deja este bine incins,lasam focul mic si usa cuptorului intredeschisa,lasam cca 1 ora  chiar si mai mult daca este nevoie,trebuie sa se usuce bezeau bine.Cand este gata scoatem din cuptor lasam sa se raceasca .

Frisca:

Intr-un bol inalt punem 400 ml de frisca vegetala,apoi smantana grasa si incepem sa mixam pana se intareste bine.

Crema :

Intr-un castron punem praful de crema,adaugam zaharul farin,smantana si omogenizam,apoi subtiem cu lapte si mixam pana incepe sa se ingroase crema,la final adaugam frisca .

Asamblare :

Pe o tava punem prima foaie cu nuca,intindem jumatate din crema,deasupra punem zmeura,asezam foaia de bezea,cu grija sa nu o sfaramam.Deasupra foii de bezea restul de crema si foaia cu nuca.Imbracam totul in frisca,stropim cu sos de ciocolata si ornam cu zmeura si frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea si zmeura ( reteta cu nr.500 )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

MotanLaOale 1

30.06.2014, 20:57

La cat mai multe retete!

Corinuta 1

13.07.2014, 19:26

Hiiiiiiiiiii, cum am ratat eu asa cevaaaaaa! Bunatate de prajiiiii si sarbautoare frate! Cleme, la cat mai multe retete....fara mila, fara mila sa ni le-aduci!

Panacris 1

14.07.2014, 07:49

Heii cum am ratat bunăciune asta! Felicitări Cleme! La cât mai multe rețete delicioase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si bezea