Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza

de MotanLaOale in Prajituri, 20 Dec 2015 | 7148 vizualizari

 

Am facut-o vrand sa termin niste albusuri si o cutie de branza de vaci ce sa apropia de termenul limita. Foarte buna a iesit. Un pic cam multa crema am pus dar mia fost frica sa nu fie meschina.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 1 pahar albusuri (400ml)
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar faina
  • 1/2 pahar ulei
  • coaje rasa de lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • CREMA
  • 600g branza de vaci
  • 300g frisca lichida
  • 150g zahar pudra
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic gelatina (10g)
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza:

Pentru blat se bat albusurile spuma tare.

Se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul si este tare.

Se pune uleiul si se mixeaza.

Se pune si faina, coaja de portocala si se omogenizeaza cu o spatula de sus in jos.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Eu am avut una rotunda de 37 cm diametru.

Se toarna compazitia in tava, se niveleaza si se introduce in cuptor pentri 25-30 minute.

Se face testil cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Pentru crema mixan branza de vaci cu zaharul si zaharul vanilat  pana se topeste zaharul.

Frisca se bate separat si se amesteca in branza.

gelatina se hidrateaza in putina apa, se incalzeste sa se topeasca, se toarna in crema si se omogenizeaza.

Se pune batul pe un platou si deasupra se pune crema.

Eu am facut cam multa si a iesit cam groasa, dar a fost foarte buna.

Pe deasupra am presarat niste ornamenta de ciocolata.

Se introduce in frugider pentru 4 ore sau de seara pana dimineata.

Se taie si se serveste.

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza-0
Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza-1
Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza-2
Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza-3
Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza-4
Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza-5
Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza-6
Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza-7
Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza-8
Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza-9
Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza-10
Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza-11
Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza-12
Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza-13
Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza-14
Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza-15
Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza-16
Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza-17
Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza-18
Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza-19
Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza-20
Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza-21
Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza-22
Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza-23
Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza-24

COMENTARII (26)

MotanLaOale 1

22.12.2015, 23:23

noiinbucatarie 1

03.02.2016, 19:00

Cred ca e delicioasa!

MotanLaOale 1

03.02.2016, 19:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04