Prajitura cu branza dulce

de ela in Prajituri, 7 Apr 2013 | 1807 vizualizari

 

moale,dulce,pufoasa,usoara....un deliciu fin...eu am pus prajitura in forme mici,dar se poate pune foarte bine in tava normala

 

INGREDIENTE

  • 500 gr branza dulce
  • 175 gr branza de vaci cu stafide si vanilie Raraul
  • 4 oua
  • 80 gr zahar pudra
  • 4 linguri gris
  • 100 gr stafide
  • 50 gr merisoare uscate(se poate si fara)
  • 1 fiola estenta de rom
  • 1 plic aroma portocale FINESSE de la Dr Oetker(sau coaja rasa de la o portocala)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 gr unt
  • 1 praf de sare
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce:

Lasam untul la temperatura camerei cu cateva ore inainte.

Stafidele le punem la inmuita in esenta de rom cu cateva ore inainte.

Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc.

Frecam galbenusurile cu zaharul pudra si untul moale pana se topeste zaharul.Adaugam treptat grisul,zaharul vanilat,aroma de portocale si smantana si amestecam.Punem si albusurile batute spuma si amestecam usor cu o lingura de lemn.Adaugam branza dulce de ambele feluri,treptat si stafidele si merisoarele si omogenizam bine compozitia,amestecand usor.

Ungem si tapetam cu faina o tava in care rasturnam compozitia(eu am pus in forme mici de silicon).Dam la cuptor la foc mic,vreo 50minute.Scoatem si lasam sa se raceasca,apoi pudram cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

eu am pus topping de ciocolata deasupra,dar nu este nevoie neaparat

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu branza dulce-0
Prajitura cu branza dulce-1
Prajitura cu branza dulce-2
Prajitura cu branza dulce-3
Prajitura cu branza dulce-4
Prajitura cu branza dulce-5
Prajitura cu branza dulce-6
Prajitura cu branza dulce-7
Prajitura cu branza dulce-8
Prajitura cu branza dulce-9
Prajitura cu branza dulce-10
Prajitura cu branza dulce-11

COMENTARII (31)

ela

ela 1

03.09.2013, 23:48

offf... 3-4linguri

- TABITA -

- TABITA - 1

04.09.2013, 20:14

Multumesc. Am facut-o deja. E o super prajitura si in mijloc e putin umeda. Ma bucur ca am incercat-o, desi la inceput am crezut ca ii lipseste faina.

ela

ela 1

05.09.2013, 11:42

Tabita,ma bucur daca ti-a placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!