Prajitura cu branza dulce si stafide

de Dana_Retetegg in Prajituri, 9 Mai 2013 | 2856 vizualizari

 

Este o prajitura foarte pufoasa si frageda, cu mijlocul cremos, usor de pregatit si foarte rapida.

 

INGREDIENTE

Pt aluat:

  • 250 g margarina,
  • 250 g zahar pudra vanilat,
  • 2 oua,
  • 600 g faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • esenta de lamaie,
  • un praf de sare;

Pt umplutura:

  • 800 g branza proaspata,
  • 2 oua,
  • 1/2 lingurita coaja lamaie,
  • 1/2 lingurita esenta lamaie,
  • 1 zahar vanilat,
  • 150 g zahar,
  • 130 g stafide.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si stafide:

Intr-un bol am pus margarina si am amestecat-o bine cu 200 g zahar pudra. Am adaugat apoi ouale, esenta de lamaie, praful de copt si cel de sare, apoi faina treptat pana am obtinut un aluat omogen dar nu foarte tare.

Am pus aluatul in folie alimentara si l-am lasat in frigider 20 de minute. Am pus intr-un bol branza, ouale, zaharul, 1/2 lingurita coaja lamaie, 1/2 lingurita esenta lamaie, 1 zahar vanilat si am omogenizat bine. Am adaugat stafidele si am mai amestecat inca o data. Am pregatit o tava pe care am uns-o cu putina margarina.

Am impartit aluatul in 2 bucati si le-am intins pe masa infainata. Foaia de aluat nu trebuie sa fie chiar subtire, ca la placinta, ci mai groasa. Am pus prima foaie in tava si am taiat surplusul de pe margini. Am pus umplutura de branza si stafide si deasupra cealalta foaie de aluat. Nu uitati sa intepati din loc in loc, cu o furculita, atat prima foaie cat si pe a doua.

Am pus prajitura in cuptorul preincalzit la foc mic 40-45 de minute. Dupa ce am scos-o din cuptor am lasat-o sa se raceasca 10 minute, apoi am pudrat-o cu zahar si am portionat-o.

 

TIPS-URI

1

Umplutura poate sa difere in functie de preferinte

COMENTARII (26)

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

19.05.2013, 19:31

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

02.11.2013, 08:08

ce bine arata

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

03.11.2013, 16:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!