Prajitura cu branza si capsuni

de Lau in Prajituri, 8 Iun 2012 | 1501 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g smantana
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 lingura de otet
  • 100 ml ulei
  • IMPACHETAT
  • 100 g unt
  • 1 si 1/2 linguri faina
  • UMPLUTURA
  • 500 g branza de vaci
  • 200 g crema de branza
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g smantana
  • 300 g capsuni
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si capsuni:

Amestecam toate ingredientele pentru coca si framantam bine. Untul la temperatura camerei il amestecam cu faina. Intindem aluatul si il ungem cu pasta de unt, il impachetam partea stanga spre mijloc, partea dreapta peste stanga si rulam. Asezam coca intr-un vas, acoperim si dam la frigider 3 ore.

Branza o amestecam cu smantana, ouale batute, capsunile (eu le-am pisat cu o furculita), zaharul si esenta dupa gust.

Scoatem coca o impartim in 3(2 bucati mai mari,)

Intindem o foaie, o asezam in tava tapetata cu hartie de copt adaugam 1/2 din compozitia de branza, intindem alta foaie si asezam peste branza, adaugam restul de branza, deasupra putem sa intindem alta foaie sau facem un grilaj

Dam tava la cuptor la foc mic spre mediu pana se rumeneste frumos. Lasam sa se raceasca putin in tava dupa care o scoatem  din tava si o lasam sa se raceasca complet

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu branza si capsuni-0
Prajitura cu branza si capsuni-1
Prajitura cu branza si capsuni-2

COMENTARII (23)

Raluca57 1

09.06.2012, 10:57

ce bine arata!!! cam pentru ce tava este reteta? Raluca

Lau 1

09.06.2012, 15:10

luk

Lau 1

09.06.2012, 15:11

raluca sincer nu stiu,dar cred ca este de 30 pe 20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04