Prajitura cu branza,budinca si spuma de capsuni

de maria_claudia in Dulciuri, 9 Noi 2010 | 4589 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 150gr unt,
  • 4linguri smantana grasa,
  • 1 ou,
  • 1plic praf de copt,
  • 150gr zahar,
  • 350gr faina.
  • Ptr crema:
  • 4galbenusuri,
  • 1ou intreg,
  • 250gr zahar,
  • 1budinca vanilie,
  • 500ml lapte,
  • 500gr branza de vaci ,
  • 2linguri unt,
  • coaja de lamaie.
  • Ptr glazura:
  • 4 albusuri,
  • 200gr zahar,
  • 2linguri zeama lamaie,
  • 5linguri dulceata capsuni,numai sirop fara fructe.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza,budinca si spuma de capsuni:

Blatul:se amesteca  untul,oul,zaharul,smantana,praful de copt stins in putin otet,faina pana se obtine un aluat moale pe care il intinzi intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Pentru ca aluatul este moale il intinzi cu ajutorul unei spatule inclusiv pe marginile tavii.

Amesteci toate ingredientele pentru crema,pana se dizolva praful de budinca ,va rezulta o crema foatre subtire pe care o rastorni peste aluat.

Introduci tava in cuptorul incins cam 40minute pana se intareste crema,apoi pui bezeaua(mixezi albusurile cu zaharul pana devine vine o spuma foarte groasa adaugi zeama de lamaie si dulceata amestecand bine)peste prajitura si mai lasi 10- 15 minute la cuptor.Cand este rece se portineaza.

 

COMENTARII (12)

Teo 1

11.11.2010, 22:30

cat de grozave mi se par prajiturile cu branza dulce !bravo !

nadina73 1

14.11.2010, 11:37

super la favo 5f

gaby_gabytza 1

30.09.2011, 08:03

excelenta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S