Prajitura cu capsuni si bezea

de ela in Prajituri, 27 Iun 2012 | 10582 vizualizari

 

deliciul verii....

 

INGREDIENTE

  • 500 gr capsuni
  • 1 borcan si jumatate de gem de capsuni
  • 7 oua
  • 11 linguri de zahar+7pentru bezea
  • 11 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • 13 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni si bezea:

Separam galbenusurile de albusuri.Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc,apoi adaugam treptat uleiul,laptele,faina si praful de copt,amestecand continuu.

Tapetam o tava mai mare cu unt si faina in care turnam compozitia de blat.Dam la cuptorul preincalzit 25 minute,la foc mic.

Capsunile le spalam si le taiem in doua.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare,apoi punem cele 7 linguri de zahar si mixam pana se intaresc.

Scoatem blatul si il ungem rapid cu gemul de capsuni,punem capsunile,apoi intindem bezeaua si mai dam la cuptor aproximativ 35minute,pana se rumeneste frumos bezeaua.Scoatem si lasam cateva ore sa se raceasca inainte de a taia prajitura.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu capsuni si bezea 168378
retete culinare - Prajitura cu capsuni si bezea 168379
retete culinare - Prajitura cu capsuni si bezea 168380
retete culinare - Prajitura cu capsuni si bezea 168381
retete culinare - Prajitura cu capsuni si bezea 168382
retete culinare - Prajitura cu capsuni si bezea 168383
retete culinare - Prajitura cu capsuni si bezea 168384
retete culinare - Prajitura cu capsuni si bezea 168385

COMENTARII (24)

Rocsi 1

27.06.2012, 11:46

Cred ca se topeste in gura

gaby_duceag 1

27.06.2012, 23:39

wow!

T I M E A 1

27.06.2012, 23:49

imi place mult!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55