Prajitura cu capsuni si bezea

de ela in Prajituri, 27 Iun 2012 | 17746 vizualizari

 

deliciul verii....

 

INGREDIENTE

  • 500 gr capsuni
  • 1 borcan si jumatate de gem de capsuni
  • 7 oua
  • 11 linguri de zahar+7pentru bezea
  • 11 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • 13 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni si bezea:

Separam galbenusurile de albusuri.Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc,apoi adaugam treptat uleiul,laptele,faina si praful de copt,amestecand continuu.

Tapetam o tava mai mare cu unt si faina in care turnam compozitia de blat.Dam la cuptorul preincalzit 25 minute,la foc mic.

Capsunile le spalam si le taiem in doua.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare,apoi punem cele 7 linguri de zahar si mixam pana se intaresc.

Scoatem blatul si il ungem rapid cu gemul de capsuni,punem capsunile,apoi intindem bezeaua si mai dam la cuptor aproximativ 35minute,pana se rumeneste frumos bezeaua.Scoatem si lasam cateva ore sa se raceasca inainte de a taia prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni si bezea" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de cacao, crema de frisca si capsuni