Prajitura "cu ce ai..."

de Ina in Prajituri, 23 Mai 2010 | 24109 vizualizari

 

Fiindca urma sa fie ziua de nume a sotului si dulce aveam doar inghetata, am zis sa fac si-o prajitura. Am cautat prin camara si-am gasit piscoturi si pachete cu budinca si crema la rece. Asa ca m-am apucat sa fac un desert cu ce am gasit.... Ce a iesit, s-a papat oricum, foarte repede si a fost apreciat de toti.

 

INGREDIENTE

  • doua pachete cu praf de budinca  de vanilie
  • un pachet cu praf pentru crema la rece ( vanilie sau cacao)
  • un pachet cu piscoturi
  • un litru de lapte
  • 7 linguri cu zahar
  • un pachet cu margarina
  • o cana cu cafea tare
  • un pahar cu lichior
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "cu ce ai...":

     Cele doua pachete de budinca se amesteca cu 600 ml. lapte rece si 7 linguri cu zahar, apoi se pun pe foc, amestecand continuu pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa sa se raceasca  si se incorporeaza margarina.

     Piscoturile se inmoaie putin in cafea tare si se aseaza intr-o forma, unul langa celalalt. Se acopera cu un strat de crema, peste care se aseaza iar piscoturi inmuiate in cafea, apoi iar crema. Ultimul strat de piscoturi il inmuiem in lichior si dam prajitura la frigider, o ora. 

     Rasturnam prajitura pe un platou, astfel ca piscoturile cu lichior sa fie la baza prajiturii, si o acoperim cu crema obtinuta dintr-un pachet de crema la rece ( un plic de praf batut cu 400 ml. lapte rece ) . Ornam dupa preferinte .

     E delicioasa rece! 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura "cu ce ai..."-0
Prajitura "cu ce ai..."-1
Prajitura "cu ce ai..."-2
Prajitura "cu ce ai..."-3
Prajitura "cu ce ai..."-4
Prajitura "cu ce ai..."-5
Prajitura "cu ce ai..."-6
Prajitura "cu ce ai..."-7
Prajitura "cu ce ai..."-8
Prajitura "cu ce ai..."-9

COMENTARII (19)

Aurelia 07_07 1

14.09.2013, 10:56

Asa-i ziceam eu cand eram mica mamei sa-mi faca prajitura si ea ma intreba cu ce iar eu ziceam "prajitura cu ce ai" . Dar arata super delicioasa

Alina26 1

04.02.2014, 23:01

diaconta 1

04.02.2014, 23:10

si daca "n-ai ce ai"?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04