Prajitura cu cidru si gem de caise

de katty in Dulciuri, 18 Iun 2015 | 368 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan mic gem de caise
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 1/2 cana cidru
  • 1 ceasca ulei
  • un praf de sare
  • 2 1/2 cani faina
  • 1/2 plic praf de copt cu sofran
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie si portocala
  • cardamon pudra
  • fulgi de migdale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cidru si gem de caise:

Oprim o lingura gem de caise, iar restul il punem intr-un castron mai mare.Adaugam zaharul, coaja de lamaie si portocala si incepem sa amestecam in timp ce turnam cidrul.Adaugam uleiul si omogenizam bine.Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si cardamonul si le cernem peste compozitie. Omogenizam aluatul. Turnam alatul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Dam forma la cuptor pentru aproximativ 45 de minute sau pana se rumeneste frumos si trece proba scobitorii(cand intepam cu o scobitoare in mijloc, aceasta trebuie sa iasa curata). Scoatem forma din cuptor si lasam prajitura sa se racoreasca.Punem gemul de caise ramas intr-o craticioara pe foc impreuna cu 1 lingura de apa. Amestecam pana se infierbanta bine, apoi ungem prajitura cu gem.Punem fulgii de migdale intr-o tigaie uscata pe foc mic, amestecand in ei, pana se rumenesc usor.Presaram  fulgii de migdale  pe prajitura.O portionam dupa ce s-a racit bine.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu cidru si gem de caise-0
Prajitura cu cidru si gem de caise-1

COMENTARII (10)

mirela0911 1

18.06.2015, 14:10

Ce buna trebuie sa fie!

Andreea Caroline 1

18.06.2015, 15:58

Rocsi 1

18.06.2015, 20:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04