Prajitura cu ciocolata

de luminita20_2006 in Prajituri, 17 Mai 2011 | 4685 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -2 oua
  • -2 linguri cacao
  • -2 cesti faina
  • -1 ceasca zahar
  • -100 gr iaurt
  • -50 ml ulei
  • -1 praf de copt
  • -esenta vanilie
  • Crema ciocolata
  • - 400 gr ciocolata
  • -600 ml frisca
  • -50 gr nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Blat: Se bat ouale cu zaharul apoi se adauga iaurt, ulei, un varf de sare, esenta de vanilie, se amesteca pana cand se omogenizeaza apoi se adauga faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Se amesteca compozitia se toarna totul intr-o tava si se da la cuptor 25-30 min. Se face testul cu scobitoarea.

Crema:
se pune intr-un vas ciocolata rupta bucati si 400 ml frisca. In alt vas se pune apa apoi vasul cu ciocolata si se da la foc se amesteca pana cand se topeste apoi se ia de pe abur si se lasa sa se raceasca upa care se bate cu mixerul. Separat se bat 200 gr frisca apoi se amesteca cu ciocolata topita se pune si nuca de cocos.

Blatul se insiropeaza apoi se pune crema rezultata. Se orneaza cu ciocolata si se da la frigider timp de 1-2 pana cand se intareste bine crema.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu ciocolata 105425
retete culinare - Prajitura cu ciocolata 105426

COMENTARII (14)

divainbucatarie 1

17.05.2011, 15:37

mamaieelena 1

17.05.2011, 22:26

frumos arata

Alina26 1

17.10.2013, 22:06

arata asa bine!!!!simplu si bun!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25