Prajitura cu ciocolata, prune si aroma de scortisoara

de alilianaa in Dulciuri, 14 Feb 2016 | 3338 vizualizari

 

Este senzational de buna, aromata si zemoasa. Merita sa o incercati. 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • un praf de sare
  • 100 ml ulei
  • 130 g ciocolata cu lapte ( eu am folosit figurine de ciocolata)+o tableta pentru a crea gratarul- glazura de ciocolata
  • 10 g praf de copt
  • 500 g prune ( eu am avut congelate)
  • o lingurita scortiosara
  • un plic zahar vanilat
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata, prune si aroma de scortisoara:

Topeste ciocolata pentru aluat, la baie de abur sau pe flacara mica impreuna cu 2 linguri de apa si lasa la racit. Pregateste prunele.

 Pune ouale intregi intr-un bol si mixeaza impreuna cu sare si zaharul, pus in 2-3 etape, pana ce se face o crema si creste ca volum. 

Adauga laptele si uleiul si mixeaza. 

Cu un tel para sau lingura de lemn incorporeaza faina pusa lingura cu lingura, praful de copt si zaharul vanilat. Incorporeaza ciocolata pregatita la inceput ( daca s-a intarit prea rau, mai pune-o un minut la cald). Omogenizeaza bine. 

Tapeteaza cu hartie de copt o tava dreptunghiulara si toarna compozitia. Distribuie prunele, presara scortisoara in mod uniform si introdu tava in cuptorul preincalzit pentruu 30 minute. Poti face testul scobitorii. 

Cand este gata, scoate tava din cuptor. Poti servi cat este cald. Eu recomand  ca prajitura sa fie facuta de pe o zi pe alta, astfel devine si insiropata.

Gratarele de ciocolata: o ciocolata cu lapte pusa la baie de abur se topeste. Cand se mai raceste si are o consistenta mai groasa poti face aceste gratare sau... alte decoruri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata, prune si aroma de scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Panacris 1

15.02.2016, 10:34

alilianaa 1

15.02.2016, 10:39

Anca, Cris

mihaelar63 1

16.02.2016, 14:46

Asa-mi place si mie cu textura umeda

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu Nutella si mascarpone-reteta nr. 150