Prajitura cu cirese si crema de vanilie

de AndrutzaP in Prajituri, 26 Iul 2016 | 5668 vizualizari

 

   Aceasta prajiturica am facut-o combinand cam ce aveam prin frigider. Ciresele trebuiau consumate asa ca m-am uitat ce mai aveam pe acolo si asta a iesit :)
   Cica a fost buna:)

 

INGREDIENTE

  • Blat/Pandispan
  • 300 g cirese fara samburi
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 pliculet praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • Crema de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 2 linguri unt
  • Decor
  • 100 g ciocolata alba
  • 50 ml frisca lichida
  • 2 linguri sirop de cirese negre
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese si crema de vanilie:

    Blat/Pandispan

  Separati albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza bine cu uleiul si cu zaharul vanilinat. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. In bezeaua de albusuri incorporati galbenusurile usor, cu o spatula. La fel procedati si cu faina, cernuta si amestecata cu praful de copt.

   Compozitia astfel formata o turnati intr-o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt. Ciresele (spalate si fara samburi) se aseaza uniform pe toata suprafata tavii, peste aluat.

   Coaceti pandispanul pentru 20-30 minute la 200 grade.

   Cand aceste este copt il scoateti din cuptor si-l lasati la racit complet.

   Crema de vanilie

   Intr-un vas antiaderent amestecati laptele cu oualele, zaharul si faina. Puneti vasul pe foc si amestecati incontinuu pana ce crema se leaga. Aveti grija sa nu se prinda crema de pereti vasului. Cand crema este legata adaugati untul si zaharul vanilinat si omogenizati bine.

   Decor

   Intr-un vas antiaderent puneti ciocolata rupta si frisca lichida. Amestecati incontinuu pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza compozitia. Adaugati siropul si omogenizati.

   Asamblare

   Cand blatul s-a racit complet, adaugati peste el crema fierbinte, imediat ce ati luat-o de pe foc. Lasati prajitura sa se raceasca complet. Cand prajitura s-a racit complet se portioneaza astfel: taiati prajitura cubulete si, pe un fund de lemn sau plastic, departati bucatile unele de altele. Glazura de ciocolata alba si sirop de cirese se "arunca" cu o pensula peste bucatile de prajitura. Ea va "ateriza" si pe crema dar si, partial, peste blat.

   Se serveste cu pofta si cu o cana de cafea.

   Serviti cu placere!

TIPS-URI

1

Ciresele din blat pot fi date prin faina inainte de a fi puse peste blat, astfel nu se vor duce la fund. Eu am vrut sa coboare la baza blatului, asa ca nu le-am pudrat cu faina.

2

Daca aveti timp/rabdare, lasati glazura 10 minute la frigider inainte de a o pune pe prajitura, va arata mai bine ( eu nu am avut timp acum).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu nuci