Prăjitură cu cocos

de Zamfira in Prajituri, 24 Oct 2015 | 2340 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linuri făină
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri ulei
  • 1/2 pachet praf de copt
  • un praf de sare

Crema

  • 4 linguri făină
  • 250 ml lapte
  • 150 g zahăr tos
  • 100 g fulgi nuca de cocos
  • 200 g unt

Pentru ornat

  • glazură de ciocolată
  • fulgi de cocos
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cocos:

Blat

Batem spumă albuşurile cu un praf de sare, adăugăm zahărul şi gălbenuşurile, mixăm bine totul.

Adăugăm treptat uleiul, făina,cacao.

Turnăm compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Punem tava în cuptorul încălzit, timp de coacer 30-35 minute, facem proba cu scobitoarea. Când blatul s-a răcit îl tăiem în două.

Crema

Fierbem laptele cu făina şi zahărul.

Când începe să fiarbă adăugăm fulgii de cocos. Lăsăm totul să fiarbă până când începe să se îngroaşe, amestecăm tot timpul în cremă pentru a nu se prinde. Când s-a răcit adăugăm untul treptat.

Untul trebuie să fie la temperatura camerei.

Ungem prima foaie cu toată crema, aşezăm deasupra a doua foaie. Turnăm glazură de ciocolată şi presărăm fulgi de nucă de cocos.



 

RETETA IN IMAGINI

Prăjitură cu cocos-0
Prăjitură cu cocos-1
Prăjitură cu cocos-2
Prăjitură cu cocos-3
Prăjitură cu cocos-4
Prăjitură cu cocos-5
Prăjitură cu cocos-6
Prăjitură cu cocos-7
Prăjitură cu cocos-8
Prăjitură cu cocos-9
Prăjitură cu cocos-10
Prăjitură cu cocos-11
Prăjitură cu cocos-12
Prăjitură cu cocos-13
Prăjitură cu cocos-14
Prăjitură cu cocos-15
Prăjitură cu cocos-16
Prăjitură cu cocos-17

COMENTARII (13)

Zamfira

Zamfira 1

24.10.2015, 21:25

Multumesc Rocsi

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

26.10.2015, 09:04

Zamfira

Zamfira 1

26.10.2015, 09:27

Daniela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!