Prăjitură cu cocos

de madi_marin in Prajituri, 7 Feb 2014 | 6614 vizualizari

 

Cu o parte din minunatele produse Dr. Oetker pe care le-am primit de sărbători, am pregătit prăjiturica asta foarte pufoasă și gustoasă. Nu e o rețetă laborioasă, ci una simplă și rapidă. Mie îmi plac mult produsele lor și le folosesc des în bucătărie. Încercați-le și voi!

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 7 linguri de făină
  • 3 linguri cu ulei
  • 1/2 păstaie de vanilie
  • 1/2 pliculeț praf de copt Dr. Oetker
  • 2 lingurițe colorant alimentar galben Dr. Oetker
  • 2 linguri nucă de cocos

Crema de ciocolată :

  • 2 ouă
  • 125 g zahăr
  • 50 g cacao neagră Dr. oetker
  • 1 fiolă esență de rom Dr. Oetker
  • 250 g unt/margarină
  • nucă de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cocos:

Se prepară blatul : se bat albușurile spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și se mixează bine .

Se freacă gălbenușurile cu uleiul și se adaugă peste spuma de albuș lăsînd mixerul la viteză mica. Se pun colorantul,  făina cernută cu praful de copt, nuca de cocos  și miezul de vanilie. Se omogenizează compoziția și se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hărtie de copt. Se coace 25 de minute ( pentru siguranță se face testul scobitorii). Se lasă la răcit.

Se prepară crema : se pun într-un vas cu pereții groși ouăle cu zahărul . La foc mic se amestecă continuu pînă ce zahărul s-a dizolvat, apoi se adaugă cacaoa și untul sau margarina și se amestecă pînă ce obținem o cremă cu o consistență nu foarte groasă. Se dă deoparte de pe foc și se adaugă esența de rom. Se lasă la răcit.

Montare : se taie blatul în cuburi care se scufunda pe jumătate în cremă, apoi se tăvălește partea glazurată prin nucă de cocos.

Se lasă la rece pentru o oră după care se pot servi.

Poftă bună!

 

COMENTARII (18)

Ela68

Ela68 1

07.02.2014, 21:34

mmmmmmmmmmmmmmmm, ce bunatate

babi5

babi5 1

08.02.2014, 08:27

 Lavinia

Lavinia 1

08.02.2014, 11:36

iau si eu o bucatica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!