Prajitura cu crema de castane

de ala_oancea in Prajituri, 29 Ian 2010 | 8478 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de gris
  • 110 gr nuca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 150 ml frisca lichida Hu-la-la
  • 250 gr piure de castane
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de castane:

Pentru blat, se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga nuca macinata si grisul si se mixeaza. Voi adaugati si galbenusurile, ca asa este reteta ! Eu le-am vazut pe blatul de lucru dupa ce bagasem tava la cuptor :) A iesit bun si asa ;) Se toarna compozitia in tava, pe hartie de copt si se coace 20 de minute.

Se bate frisca si se amesteca apoi cu piureul de castane. Eu am avut piure unguresc, in ambalaj auriu ca de unt. Foarte bun si aromat, n-am mai adaugat nimic.

Dupa ce blatul s-a racit, l-am taiat in doua pe latime si am pus crema la mijloc. Mergea foarte bine insiropat, dar bineinteles ca am uitat :) Se orneaza cu frisca si se tine la frigider. Nu prea mult, ca se papa repede ;)

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de castane-0
Prajitura cu crema de castane-1
Prajitura cu crema de castane-2
Prajitura cu crema de castane-3

COMENTARII (13)

manuelas

manuelas 1

22.11.2010, 21:02

Super tare prajitura! e foarte buna!

elena1988

elena1988 1

08.03.2011, 11:10

delia64

delia64 1

26.01.2013, 17:17

superrrr

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!