Prajitura cu crema de ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 18 Mar 2012 | 8465 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt.blat:

  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 3 lg ulei
  • 3 lg apa
  • esenta rom
  • 6 lg faina
  • 3 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt

Pt.crema:

  • 200ml frisca lichida
  • 200g ciocolata cu lapte

Pt.glazura:

  • 100ml frisca lichida
  • 100g ciocolata amaruie

Pt.insiropat:

  • apa, zahar, esenta rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul adaugat pe rand. Galbenusurile se amesteca separat cu uleiul, apa si esenta de rom dupa care se toarna peste albusuri si se amesteca usor. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca si se toarna in ploaie peste albusuri si se amesteca usor de jos in sus. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 25-30 minute la 180 de grade (se face testul cu scobitoarea). Se lasa blatul la racit dupa care se taie in doua.

Intr-o craticioara se pune la topit ciocolata si frisca lichida (se aduce la punctul de fierbere). Se omogenizeaza bine dupa care se lasa la racit. Se mixeaza pana devine o crema spumoasa.

Se pregateste siropul, se stropesc cele doua blaturi. Se unge cu crema de ciocolata, iar deasupra se toarna glazura obtinuta din ciocolata amaruie si frisca aduse la punctul de fierbere si omogenizate. 

Se orneaza cu moate de frisca si se serveste. 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de ciocolata-0
Prajitura cu crema de ciocolata-1
Prajitura cu crema de ciocolata-2
Prajitura cu crema de ciocolata-3
Prajitura cu crema de ciocolata-4

COMENTARII (36)

mirela0911

mirela0911 1

20.03.2012, 23:13

Claudia mersi mult!
Simona data viitoare

mirela0911

mirela0911 1

20.03.2012, 23:15

mamaieelena multumesc!
Miuta e foarte buna si foarte repede se termina de mancat

Laly

Laly 1

21.03.2012, 12:21

Ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!