Briose cu nuca si ciocolata, fara zahar

de merisor in Prajituri, 10 Sep 2016 | 470 vizualizari

 

Da, ați citit bine, aceste brioșe cu nucă și ciocolată sunt fără zahăr și asta datorită prietenilor de la Green Sugar, pentru că țin la sănătatea și în același timp, la silueta noastră și au preparat diverși îndulcitori naturali, pe bază de ștevie, cum este și cel folosit de mine în această rețetă și anume: green sugar pulbere.


Nu am constatat nicio diferență la gust, față de cum ar fi fost dacă foloseam zahăr, așa că vă recomand cu încredere acest indulcitor.


 

 

INGREDIENTE

  • Pentru compoziție:
  • 4 ouă
  • 150 g îndulcitor natural, green sugar
  • 150 g ciocolată amăruie(82%)
  • 150 g unt(82%)
  • 200 ml lapte
  • 150 g nucă taiată grosier
  • 400 g faină
  • 100 g pesmet
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • un praf sare
  • Pentru glazură și decor:
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 2 lingurițe îndulcitor green sugar
  • 75 ml lapte
  • 20 g unt
  • 1/2 linguriță ulei de măsline
  • miez de nucă
Portii: 21
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu nuca si ciocolata, fara zahar:

Pentru compoziție, punem pe foc laptele împreună cu untul și ciocolata și amestecăm până când se topesc ingredientele solide și se omogenizează amestecul, apoi îl lăsăm să se răcească ușor.

Mixam ouăle cu un praf de sare si îndulcitorul natural până când îndulcitorul se diluează, apoi adăugăm compoziția de ciocolată și omogenizăm.

Cernem 250 g faină, împreună cu praful de copt și bicarbonatul și le adăugăm peste compoziție, apoi adăugăm treptat restul de faină, nuca și pesmetul.

Am adăugat și pesmet, pentru că îmi place textura preparatelor în care folosesc amestec de pesmet și faină, este ușor mai aerată.

Urmărim să obținem o compoziție ceva mai groasă decat la chec, deoarece avem ingrediente care trag compoziția spre baza formelor, dacă aceasta ar fi mai subțire.

Nucile, untul, ciocolata, sunt ingrediente solide și dacă nu obținem o compoziție optimă, aceasta va crește în timpul tratamentului termic, apoi se poate lăsa după stingerea focului.

Adăugăm esența de rom, omogenizăm bine compoziția, umplem formele de brioșe, până la 3/4 din capacitatea lor și le dăm la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 30 de minute.

Pentru glazură, punem toate ingredientele într-un vas pe foc mic și le amestecăm continuu până când se diluează și se omogenizează.

Turnăm glazura caldă peste brioșe, apoi le decorăm cu miez de nucă.

Mi-a plăcut mult că au crescut uniform și nu s-au crăpat decât foarte, foarte puțin pe alocuri.

Să vă fie de folos!

 

 

TIPS-URI

1

După stingerea focului, mai lăsăm brioșele câteva minute în cuptor să se tempereze ușor.

RETETA IN IMAGINI

Briose cu nuca si ciocolata, fara zahar-0
Briose cu nuca si ciocolata, fara zahar-1
Briose cu nuca si ciocolata, fara zahar-2
Briose cu nuca si ciocolata, fara zahar-3
Briose cu nuca si ciocolata, fara zahar-4
Briose cu nuca si ciocolata, fara zahar-5
Briose cu nuca si ciocolata, fara zahar-6
Briose cu nuca si ciocolata, fara zahar-7
Briose cu nuca si ciocolata, fara zahar-8

COMENTARII (21)

simona72

simona72 1

14.09.2016, 09:18

Foarte foarte bune!

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

14.09.2016, 16:23

Minunate sunt!

diaconta

diaconta 1

14.09.2016, 22:58

Bune si sanatoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi cu mazare si ton

de katty 5

Salata de cartofi...

ieri la 08:44

Macrou la cuptor cu legume

de katty 5

Macrou la cuptor...

ieri la 08:39

Macrou usturoiat cu piure de mazare

de katty 5

Macrou usturoiat...

ieri la 08:33

Supa de somon cu cartofi

de katty 5

Supa de somon cu...

ieri la 08:27