Prajitura cu crema de ciocolata si gris

de Valyvalentyna in Prajituri, 5 Iul 2014 | 2452 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt.Blat :
  • 3 oua,
  • 3 cani de faina,
  • 3 linguri de cacao,
  • 1 cana de zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 lamaie,
  • 1 praf de sare,
  • 2 cani de lapte,
  • 1 esenta vanilie.
  • Crema 1 :
  • 400 gr margarina,
  • 100 gr zahar,
  • 150 gr zahar pudra,
  • 4 linguri cacao.
  • Crema 2 :
  • 350-400 ml lapte,
  • 3 galbenusuri,
  • 4-5 linguri de gris,
  • 200 gr zahar
  • 1-2 linguri cacao.
  • Pt Sirop:
  • 150 gr zahar,
  • 200 ml apa,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • jumatate de esenta de vanilie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si gris:

Pt. inceput preparam siropul: Caramelizam zaharul apoi turnam apa {atentie la maini} lasam pana scade un pic {la foc mic} adaugam esenta, zaharul vanilat si mai lasam putin apoi oprim focul si il lasam la racit.

Blat: Separam albusurile de galbenusuri, batem spuma cu un praf de sare albusurile, apoi adaugam in ploaie zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Adaugam tot asa cu grija faina amestecand de jos in sus cu o spatula. Galbenusurile cu esenta si coaja rasa de lamiie le omogenizam bine apoi adaugam laptele caldut si amestecam bine, praful de copt il stingem in putina zeama de la lamaie si o adaugam in compozitia de galbenus. Omogenizam foarte bine si la final rasturnam aceasta compozitie peste ceea de albus si usor amestecam.

Rasturnam jumatate din compozitie intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si bagam la cuptor preincalzit 180 de grade pt 25 de minute.

Intre timp facem crema 1: Mixam bine margarina cu zaharul {pina se topeste zaharul} apoi adaugam cacaoa, mai mixam 2 minute si la final adaugam zaharul pudra mai mixam 2 minute. Bagam la frigider pt 10 minute.

Crema 2: punem la foc mic laptele, amestecam zaharul cu cacaoa. Cand laptele s-a infierbintat adaugam grisul in ploaie amestecand continuu, apoi galbenusurile unul cate unul amestecand continuu. Oprim focul si o lasam sa se raceasca.

Cand blatul s-a copt il scoatem si il insiropam cu jumatate din cantitatea siropului, intindem crema 1 si bagam din nou la frigider pana se coace si al 2-lea blat. Cand al 2-lea blat e gata intindem crema 2 si bagam la frigider pentru 2-3 ore.

 

TIPS-URI

1

Se poate orna cu fructe {dupa preferinte}

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de ciocolata si gris-0
Prajitura cu crema de ciocolata si gris-1
Prajitura cu crema de ciocolata si gris-2
Prajitura cu crema de ciocolata si gris-3
Prajitura cu crema de ciocolata si gris-4
Prajitura cu crema de ciocolata si gris-5
Prajitura cu crema de ciocolata si gris-6
Prajitura cu crema de ciocolata si gris-7
Prajitura cu crema de ciocolata si gris-8
Prajitura cu crema de ciocolata si gris-9
Prajitura cu crema de ciocolata si gris-10
Prajitura cu crema de ciocolata si gris-11
Prajitura cu crema de ciocolata si gris-12
Prajitura cu crema de ciocolata si gris-13

COMENTARII (7)

Valyvalentyna

Valyvalentyna 1

07.07.2014, 08:21

Va multumesc tuturor!!

Valyvalentyna

Valyvalentyna 1

07.07.2014, 08:21

Cu mare drag Rocsi..

Sylvie

Sylvie 1

08.11.2015, 17:38

Se poate inlocui,margarina,cu untul?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!