Prajitura cu crema de ciocolata si piure de castane

de anca_rm in Dulciuri, 20 Aug 2013 | 4034 vizualizari

 

Este delicoasa

 

INGREDIENTE

Pentru Blat :

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • zahar vanilat
  • putina sare
  • 1/2 praf de copt
  • 2 linguri apa

Pentru crema:

  • 3 oua
  • 0.5 l lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 150 ml frisca
  • 1 piure castane (200 g)

Pentru glazura:

  • 1 ciocolata alba
  • 1 ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si piure de castane:

Blatul :  Separam albusul de galbenus . Faina o cernem impreuna cu cacao si cu praful de copt . pregatim o tava si pornim cuptorul la 180 grade.Albusurile le batem spuma tare cu zaharul si putina sare , la ele adaugam zaharul vaniliat. , faina cu praful de copt si cacao si lingurile de apa. Amestecam prin rasturnare si turnam in tava tapetata cu hartie .Dam la cuptor si facem testul cu scobitoarea . Il lasam la racit .

Crema :

Ouale le amestecam cu zaharul (daca doriti sa fie mai dulce mai puteti adauga zahar ,dar atentie piureul de castane este dulce , ciocolata este si ea foarte dulce )si adaugam treptat laptele  si faina , amestecand continuu sa nu se faca gogoloase. Compozitia obtinuta o punem la fiert pana se intareste ca si o budinca . Amestecam continu ca sa nu se prinda de fundul cratitei si sa se afume . O lasam la racit amestecand din cand in cand .Intr-un vas separat punem ciocolata rupta bucati ( eu am folosit novatini cu lapte ) cu putina frisca si o punem la topit . Aveti grija sa nu fiarba .Cand crema este aproape rece punem frisca batuta ,piureul de castane si ciocolata topita si amogenizam totul.

Blatul racit il taiem in jumate , se poate insiropa , si punem crema 3/4 din crema , asezam partea superioara a blatului si peste punem restul de crema si dam prajitura la frigider pentru a se intari putin crema .

Pentru ornat topim ciocolata alba cu putina frisca(25ml) , si ciocolata neagra cu putina frisca (25 ml) . Cand sunt topite turnam peste blatul umplut si acoperit cu crema .  Eu am pus intai ciocolata neagra si dupa aceea cu ajutorul unei pompe ciocolata alba .

Dam la frigider si cand este rece taiem si servim .

 

POFTA BUNA !!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu crema de ciocolata si piure de castane 253009
retete culinare - Prajitura cu crema de ciocolata si piure de castane 253010
retete culinare - Prajitura cu crema de ciocolata si piure de castane 253011
retete culinare - Prajitura cu crema de ciocolata si piure de castane 253012
retete culinare - Prajitura cu crema de ciocolata si piure de castane 253013
retete culinare - Prajitura cu crema de ciocolata si piure de castane 253014
retete culinare - Prajitura cu crema de ciocolata si piure de castane 253015
retete culinare - Prajitura cu crema de ciocolata si piure de castane 253016
retete culinare - Prajitura cu crema de ciocolata si piure de castane 253017
retete culinare - Prajitura cu crema de ciocolata si piure de castane 253018
retete culinare - Prajitura cu crema de ciocolata si piure de castane 253019
retete culinare - Prajitura cu crema de ciocolata si piure de castane 253020
retete culinare - Prajitura cu crema de ciocolata si piure de castane 253021

COMENTARII (14)

FlaviaD 1

20.08.2013, 16:19

Wow e foarte interesanta reteta si-mi place si cum arata

anca_rm 1

20.08.2013, 16:26

Lubita te pup

anca_rm 1

20.08.2013, 16:27

Flavia este foarte buna , daca iti place piureul de castane

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S