Prajitura cu crema de vanilie

de Steffy in Prajituri, 19 Mai 2014 | 3938 vizualizari

 

Initial, am vrut sa fac prajitura Rudy, insa aluatul nu mi-a iesit conform retetei si bineinteles ca am facut modificari si mi-a iesit o prajitura foarte buna cu vanilie.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • o esenta de rom

Crema:

  • 2 plicuri budinca de vanilie Dr. Oetker
  • 1 litru lapte
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie:

Crema de vanilie - intr-un litru de lapte punem plicurile de budinca si zaharul. Lasam la foc mic si amestecam incontinuu pana fierbe. Adaugam pliculetul de zahar vanilinat si acoperim cu folie alimentara. Lasam sa se raceasca.

Aluatul - amestecam faina cernuta, cacaoa si praful de copt. Adaugam untul taiat bucatele, ouale, esenta de rom si amestecam bine pana se face un aluat care nu se lipeste de maini. Impartim in 2 bucati, acoperim cu folie alimentara si introducem la congelator pentru 30 minute.

Crema de vanilie racita o mixam cu 4 oua intregi.

Scoatem din congelator o bucata de aluat si o dam pe razatoare intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra punem crema de vanilie, apoi radem cea de-a doua parte de aluat.

Se introduce la cuptor pentru 35-40 minute la foc potrivit. Prajitura este gata cand trece testul scobitorii. Se serveste rece.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de vanilie-0
Prajitura cu crema de vanilie-1
Prajitura cu crema de vanilie-2
Prajitura cu crema de vanilie-3
Prajitura cu crema de vanilie-4
Prajitura cu crema de vanilie-5
Prajitura cu crema de vanilie-6

COMENTARII (14)

babi5 1

20.05.2014, 09:59

Trecut la favorit

laura_n 1

20.05.2014, 15:30

interesanta, cred ca o sa incerc si eu varianta asta!

marcela1979 1

20.05.2014, 17:17

Foarte buna prajitura ta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04