Prajitura cu crema de vanilie si cafea

de Rux in Prajituri, 25 Aug 2012 | 8211 vizualizari

 

Nu stiu cum o sa vi se para voua ca arata poza asta cu crema delicioasa scurgandu-se in valuri valuri, dar pe cuvant de bucataras ca e cel mai si cel mai bun tiramisu pe care l-am mancat vreodata....nu i-am spus tiramisu :) ca sa nu mi se spuna ca nu e reteta originala :) ..insa eu va garantez ca e mult mai minunat!

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 48 de piscoturi( o punga mare)
  • Crema de vanilie:
  • 400 ml lapte
  • vanilie extract natural( sau cum aveti)
  • 3 oua
  • 3 linguri de faina cu varf
  • 5 linguri de zahar
  • Crema de tiramisu:
  • 4 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 50 ml rom
  • 100 ml frisca lichida
  • 250 gr mascarpone
  • 1 pliculet de ness
  • pentru insiropat:
  • 500 ml cafea( o facem cum ne place)
  • 7 linguri zahar brun
  • 50 ml rom
  • 1 esenta de rom
  • vanilie
  • cacao pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si cafea:

Se prepara crema de vanilie:

Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina si se subtiaza cu lapte din cantitate.

Restul de lapte se pune pe foc cu vanilia si se da un clocot. Se toarna din compozitia de ou in fir subtire si se amesteca pe foc pana se ingroasa. Se lasa pe foc in jur de 5 sau 6 minute si se trage vasul deoparte. Se lasa la racit.

Intr-o craticioara se pun galbenusurile si zaharul apoi se adauga romul si se lasa pe foc sa dea cateva clocote si sa se ingroase usor. Se trage vasul de pe foc si se lasa la racit.

O vom amesteca cu mascarpone cand este rece .

Se bate frisca si se amesteca cu crema cu mascarpone. Apoi se va amesteca impreuna cu crema de vanilie.

Nessul se pune intr-o cana si se freaca cu doua lingurite de zahar pana se umfla apoi se adauga peste crema.

Crema se mai pune putin la rece.

Se prepara cafeaua si se amesteca cu zaharul, vanilia, romul si esenta de rom.

Vom aseza ca la tiramisu un strat de piscoturi, un strat de crema, apoi din nou stratul de piscoturi si din nou crema, se pudreaza cu cacao si se da la rece daca putem toata noaptea...la mine a stat putin( ce vedeti in foto) am taiat dupa nici o ora si jumatate...pofta deh! Restul maine...la cafea...

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie si cafea 174850
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie si cafea 174851
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie si cafea 174852
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie si cafea 174853
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie si cafea 174854
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie si cafea 174855
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie si cafea 174856
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie si cafea 174857
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie si cafea 174858

COMENTARII (49)

Andreea Caroline 1

26.08.2012, 21:01

Rux 1

26.08.2012, 21:16

Mersi Caroline

Sim0na 1

27.08.2012, 14:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L