Prajitura cu crema de vanilie si fructe

de merisor in Prajituri, 15 Aug 2012 | 2987 vizualizari

 

De fapt este o prajitura cu de toate, buna si racoroasa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 100 g nuca taiata
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • coaja de lamaie rasa
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 500 mL zeama de compot
  • 1 pachet unt
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri faina
  • Fructe din compot pentru ornat:
  • 3 nectarine
  • 3 piersici
  • boabele de la un srugure fara samburi
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si fructe:

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare, apoi se pune treptat zaharul farin si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile pe rand, apoi uleiul, coaja de lamaie si 4 linguri de faina amestecata cu praful de copt puse una cate una. Din compozitia rezultata se opreste intr-un bol 1/3, iar peste restul se adauga faina ramasa. Tapetam tava cu hartie de copt si punem jumatate din compozitia in care am adaugat restul de faina. 

In compozitia separata anterior se adauga cele 3 linguri de cacao si nuca taiata si se aseaza peste compozitia din tava, iar deasupra se pune restul de compozitie ramasa. Se introduce tava in cuptor si se coace la 180 grade celsiu cam 35 de minute, se va face testul cu scobitoarea. Dupa coacere se lasa la racit.

Intre timp facem compotul. Punem apa la fiert cu zaharul si lasam pana la primul clocot dupa care adaugam piersicile si nectarinele decojite si taiate in cate 6 felii fiecare. Le lasam sa fiarba 5 minute si le scoatem intr-o sita. Eu nu am avut strugure proaspat si am folosit direct  un borcan de compot. 

In zeama de la compot adaugam budinca de vanilie si cele doua linguri de faina pe care le-am diluat cu putina apa, adaugam coaja de lamaie si lasam sa fiarba cateva minute mestecand continuu. Cand a fiert ridicam de pe foc si lasam la racit

Untul il vom freca cu cele 3 plicuri zahar vanilat si il incorporam in crema racita cu ajutorul mixerului.

Dupa racirea blatului, se scoate hartia de copt, se aseaza blatul din nou in tava si se va insiropa(eu am insiropat cu zeama de la compotul de struguri). Se unge blatul cu crema de vanilie si se orneaza cu fructele din compot.

 

 

 

TIPS-URI

1

Se pot pune si caise in compot.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie si fructe 173750
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie si fructe 173751
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie si fructe 173752
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie si fructe 173753
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie si fructe 173754
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie si fructe 173755
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie si fructe 173756
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie si fructe 173757
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie si fructe 173758
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie si fructe 173759

COMENTARII (44)

merisor 1

19.08.2012, 17:08

Suflet drag

gaby_gabytza 1

19.08.2012, 22:03

merisor 1

19.08.2012, 22:44

Gabytza, ti-am simtit lipsa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L