Prajitura cu crema de vanilie si fructe

de Luckycake in Prajituri, 14 Iul 2014 | 16594 vizualizari

 

Un desert de vara perfect !

 

INGREDIENTE

BLAT :

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 6 linguri cu varf faina
  • 50 ml ulei
  • un praf de sare

Crema de vanilie:

  • 3 galbenusuri ou
  • 500 ml lapte
  • 1/2 pastai vanilie
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
  • 200 ml smantana pt frisca

pt decor:

  • borcan compot de piersici jumatati( sucul 300 ml + apa 200 ml)
  • 2 plicuri tort gelee: unul transparent si unul rosu
  • 200 gr zmeura si 200 gr afine
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si fructe:

Incepem prin a face blatul: ouale le batem cu zaharul si sarea pana si-au triplat volumul, apoi adaugam uleiul,mai amestecam sa se incorporeze, apoi cu o spatula adaugam faina , amestecam usor de jos in sus.Amestecul il turnam intr-o tava de 20 cm / 30 cm tapetata pe fund cu hartie de copt. Coacem la 180 grade timp de 35-40 min pana trece testul scobitorii.

Crema de vanilie: punem laptele la fiert impreuna cu semintele din pastaia de vanilie. Galbenusurile le amestecam cu zaharul si amidonul. Cand laptele incepe sa fiarba, il luam de pe foc si il adaugam peste galbenusuri si amestecam bine cu o lingura de lemn.Punem amestecul in oala care a fiert laptele si il punem din nou la fiert la foc mic, amestecam continuu. Dupa ce se ingroasa ( cam 5-10 min) il lasam sa se raceasca putin. Apoi adaugam gelatina inmuiata conform instructiunilor de pe ambalaj. Invartim bine pana se dizolva.Batem frisca si apoi o incorporam cu grija in crema de vanilie, gustam si daca e nevoie adaugam zahar dupa gust.

Turnam totul peste blat si dam la frigider.Lasam pana de intareste( cam 2 ore). Piersicile din conserva le feliem si le asezam peste crema de vanilie impreuna cu zmeura si afinele. Din amestecul de suc din compot cu apasi 2 plicuri tort gelee,  am facut jeleu si l-am turnat peste prajituta cu grija. Se pune la frigider minim 2 ore, apoi se poate portiona si servi.

Enjoy!

 

COMENTARII (26)

simona72

simona72 1

17.07.2014, 09:45

Foarte buna si arata grozav!!

Luckycake

Luckycake 1

17.07.2014, 13:19

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

01.09.2014, 12:11

o portie va rog

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!