Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padure

de Rocsi in Prajituri, 26 Mar 2016 | 3928 vizualizari

 

Un desert pregatit la rece, fara coacere absolut divin! Cremele spumoase, combinate cu fructe, totul indulcit cu indulcitor de la Green Sugar. Rasfat, deliciu, arome!

 

INGREDIENTE

  • Crusta:
    • 200 gr biscuiti simpli
    • 50 gr unt
    • 8 linguri lapte
    • 1 lingura indulcitor Green Sugar
    Crema de vanilie:
    • 200 ml frisca lichida
    • 200 gr crema de branza
    • 100 gr ciocolata alba
    • 2 linguri indulcitor Green Sugar
    • 1 lingurita vanilie
    • coaja rasa de lamaie
    • 1 foaie de gelatina
    • 1/2 cana de visine fara samburi
    Crema de fructe de padure:
    • 1/2 din crema de vanilie de mai sus
    • 2 foi felatina
    • 200 gr fructe de padure
    • 1 lingura indulcitor Green Sugar
    • plus biscuiti pentru baza
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padure:

Crusta:
Topim untul si il lasam sa se racoreasca.
Biscuitii ii macinam in robot si ii amestecam cu untul topit, laptele si indulcitorul.

Crema de vanilie:
Ciocolata alba o topim si o lasam sa se racoreaca.
Intr-un bol, punem frisca rece si o mixam putin.
Incorporam crema de branza, apoi indulcitorul si ciocolata topita.
Mixam cat sa obtinem o crema spumoasa.
La final adaugam vanilia si coaja rasa de lamaie.
Punem foaia de gelatina la hidratat in apa rece, o scurgem bine, apoi o topim pe baie de aburi.
Crema de vanilie o impartim in doua.
Intr-una din creme incorporam gelatina topita si amestecam bine.

Crema de fructe de padure:
Fructele de padure le punem in blender cu indulcitorul si le facem piure.
In cealalta jumatate din crema de vanilie, in care nu am pus gelatina, adaugam piureul de fructe.
Punem foile de gelatina la hidratat, apoi le scurgem bine si le topim pe baie de aburi.
Gelatina topita o incoporam in crema de fructe de padure.

Tapetam cu folie o tava de chec.
Punem crusta de biscuiti, in asa fel incat sa imbracam toata tava, inclusiv peretii pana sus.
Asezam crema de vanilie, o nivelam, apoi infingem visinele in crema.
Punem crema de fructe de padure si o nivelam.
Deasupra asezam biscuiti. Eu i-am trecut prin putina zeama de compot de caise, dar cred ca merge si fara sa fie insiropati.

Dam prajitura la rece 4-5 ore.
Dupa acest timp, o scoatem din frigider si o rasturnam pe un platou, apoi indepartam folia.
Se portioneaza si se serveste.
PS: Daca doriti o crema mai gelatinoasa, puneti mai multa gelatina. Eu prefer ca sa fie spumoase cremele.
Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padure 435147
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padure 435148
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padure 435149
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padure 435150
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padure 435151
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padure 435152
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padure 435153
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padure 435154
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padure 435155
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padure 435156
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padure 435157

COMENTARII (64)

Rocsi 1

05.04.2016, 21:24

Carmen Daniela, bineinteles ca poti folosi zahar. Eu de obicei pun dupa gust, noi nu mancam prajiturile prea dulci. Dar poti pune in loc de 2 linguri de indulcitor 3 de zahar, desi nu e prea diferenta intre zahar si indulcitor.

CarmenDaniela 1

05.04.2016, 23:45

Multumesc, Rocsi!

Rocsi 1

07.04.2016, 10:14

Cu mare drag Carmen. Sper sa iti placa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S