Pavlova

de Xandrinne in Prajituri, 20 Iul 2013 | 921 vizualizari

 

Unul dintre deserturile mele favorite; desi am pregatit de multe ori Pavlova, abia acum mi-am gasit ragaz pentru o postare dedicata celebrei prajituri.
Sursa mea a fost blogul lui Teo.

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri,
  • 300 g zahar,
  • 1 lingurita cu varf amidon,
  • 1 lingurita otet,
  • zahar vanilat/esenta de vanilie,
  • un praf de sare.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova:

Preincalzim cuptorul si ne apucam sa batem bine de tot albusurile. Cu praful de sare cu tot.

Cand obtinem o spuma tare si lucioasa, incepem sa adaugam cate o lingura de zahar, mixand apoi foarte bine pentru incorporare (pana se topeste zaharul, adica). Nu ne grabim la pasul acesta, adaugam pe rand zaharul, pana se epuizeaza cantitatea specificata la ingrediente.

Adaugam otetul, vanilia si amidonul si mixam inca 10-15 minute.

Bezeaua e tare, lucioasa si nu curge.

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem bezeaua cu ajutorul unei linguri; ii dam o forma rotunda, ca de tort. Eu pe margini am facut si cateva moate de bezea.

Coacem pavlova la foc mic (!), o ora; daca e cazul tinem usa cuptorului intredeschisa, cu ajutorul unei linguri de lemn. Eu am pus si o tava sub tava in care se cocea prajitura. Avem grija sa nu o bronzam :)

Pavlova e gata cand exteriorul este crocant; la interior este molcuta, cremoasa.

O ornam cu frisca; eu am folosit 250 ml de smantana dulce pentru frisca, pe care am mixat-o bine si am decorat cu kiwi si zmeura.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pavlova 246038
retete culinare - Pavlova 246039
retete culinare - Pavlova 246040
retete culinare - Pavlova 246041
retete culinare - Pavlova 246042

COMENTARII (13)

merisor 1

21.07.2013, 00:05

Wow, ce am gasit aici! Super!

Xandrinne 1

21.07.2013, 08:53

Va multumesc! Va servesc, cu drag, cu o felie de pavlova

gaby_duceag 1

21.07.2013, 09:06

minunată!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S