Prajitura cu crema ganache si glazura amaruie

de gaby_duceag in Prajituri, 25 Ian 2013 | 10982 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de cafea
  • o lingurita praf copt
  • o lingura apa
  • o lingura ulei
  • 5-6linguri faina
  • un varf de cutit sare
  • Crema
  • 200 ML frisca lichida
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • o lingura miere
  • Glazura
  • 100 gr ciocolata amaruie,
  • 4 linguri zahar,
  • 120 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema ganache si glazura amaruie:

Bati spuma albusurile. Galbenusurile le freci bine cu zaharul si uleiul. In albusurile spuma adaugi amestecul de galbenusuri ,amesteci usor.
Adaugi apoi faina amestecata cu praful de copt,cafeaua,praful de sare. Omogenizezi. Pui totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coci la foc potrivit aprox 30 min. Cand e rece, tai blatul in doua.

Ciocolata se rupe in bucati mici si se pune intr-un castron. Frisca se infierbanta bine(nu se fierbe). Se toarna fierbinte peste ciocolata si se amesteca energic pana se topeste toata ciocolata adaugand si lingura de miere. Se baga la frigider pt cel putin 3-4 ore. Se scoate si se mixeaza pana ce devine o crema cu o consistenta bine legata (e una dintre cele mai bune creme pe care le-am gustat vreodata)

Se aseaza primul blat ,crema,apoi al doilea blat.

Preparam glazura: Intr-un castron topim la bain marine 100 gr ciocolata amaruie, 4linguri zahar, 120gr unt. (nu-l topiti complet!!!sa nu fie moale ci doar atat cat sa poata fi mixat) Se lasa sa se raceasca bine apoi bagati mixerul. Iese o glazura pufoasa si buna pe care o intindeti frumos peste prajiturica.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema ganache si glazura amaruie-0
Prajitura cu crema ganache si glazura amaruie-1

COMENTARII (28)

Alinutza80

Alinutza80 1

30.01.2013, 13:00

gaby_duceag

gaby_duceag 1

31.01.2013, 19:56

Micutza Luana

Micutza Luana 1

16.03.2013, 15:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!