Prajitura cu crema si clementine

de Constelatialeu in Dulciuri, 2 Feb 2013 | 2101 vizualizari

 

Daca tot imi poarta numele,sau eu pe al lor,ma refer la fructele alea mici,portocalii ,dulci si zemoase,am zis sa fac ceva cu ele.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri nuca macinata

Crema

  • 1 plic de crema de trufe si ciocolata de la dr.Oetker
  • 3 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri smantana groasa
  • 3 plicuri cu zahar vanilat

Glazura

  • clementine 2-3
  • 1 plic de top gel
  • 1 lingura de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema si clementine:

Blatul

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,se adauga faina si nuca macinata,apoi albusurile batute spuma tare.Se toarna compozitia intr-o tava cu hartie de copt ( 20/30) se da la cuptorul preancalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit.

Crema

Plicul de crema se amesteca cu zaharul si laptele rece,pana devine o crema consistenta.Separat amestecam smantana groasa cu zaharul vanilat si apoi o incorporam in crema.

Peste blatul racit intindem crema si lasam la rece cca 1/2 ora.

Pregatim glazura cum este specificat pe plic.Asezam clementinele peste crema si apoi turnam top gelul inca caldut ,lasam sa se intareasca si apoi portionam prajitura,taind cu un cutit umezit cu apa fierbinte.

 

COMENTARII (14)

Bunica 1

02.02.2013, 19:16

frumoasa si delicioasa!

alilianaa 1

02.02.2013, 20:01

diana_k 1

02.02.2013, 20:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55