Prajitura cu doua blaturi si nuca

de Lavinia in Prajituri, 9 Mai 2014 | 4370 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat alb:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 lgta praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • 1 plic zahar vanilat

Blat cu nuca:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 lgta praf de copt
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri apa
  • 6 linguri nuca macinata

Sirop:

  • 150 ml apa
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita esenta de rom

Crema:

  • 350 ml lapte
  • 7 linguri de zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 4 linguri amidon
  • 4 galbenusuri
  • 75 g nuci macinate
  • 1 lingurita ness
  • 200 g unt

Glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu doua blaturi si nuca:

Pentru blatul alb mixati albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugati zaharul si mixati pana obtineti o bezea tare si lucioasa.

Adaugati apa si uleiul si mai mixati cateva secunde .

Amestecati faina cu praful de copt.

Adaugati peste albusuri,galbenusurile si treptat din faina amestecand usor de sus in jos pentru a nu se lasa spuma.

La final adaugati zaharul vanilat si coaceti blatul in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.(testul scobitorii)

Procedati la fel si cu celalalt blat doar ca la final adaugati si nuca macinata.

Lasati apoi blaturile la racit.

Pentru sirop am fiert apa apoi am lasat-o sa ajunga la temperatura camerei.

Am adaugat mierea si romul si am amestecat bine cat sa dizolv toata mierea.

Pentru crema am pus laptele pe foc pana a ajuns la punctul de fierbere.

Am mixat galbenusurile cu zaharul si am adaugat putin lapte fierbinte.

Am adaugat apoi amidonul si nuca macinata si am amestecat bine pana am dizolvat amidonul.

Am turnat si restul de lapte fierbinte apoi am pus amestecul pe foc mic spre mediu amestecand continuu pana s-a ingrosat ca o budinca.

Budinca astfel obtinuta am lasat-o la racit.

Am mixat untul cateva secunde apoi am adaugat lingura cu lingura din crema racita mixand bine pana am obtinut o crema fina si pufoasa.

La final am adaugat nessul dizolvat in jumatate de lingurita de apa rece si zaharul vanilat.

Pe o tava am pus blatul alb pe care l-am insiropat cu jumatate din cantitatea de sirop.

Am pus crema,am nivelat bine si am acoperit cu blatul de nuca pe care l-am insiropat in prealabil cu restul de sirop.

Am topit ciocolata cu frisca lichida si am glasat prajitura.

Am dat prajitura la rece pentru minim 4-5 ore pana s-a intarit bine crema de unt si glazura.

 

TIPS-URI

1

Tava folosita de mine a avut 35/25 cm.

2

Recomand sa lasati prajitura sa se "aseze" peste noapte ,se va taia mai bine si va fi mai buna.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu doua blaturi si nuca 317751
retete culinare - Prajitura cu doua blaturi si nuca 317753
retete culinare - Prajitura cu doua blaturi si nuca 317754
retete culinare - Prajitura cu doua blaturi si nuca 317755
retete culinare - Prajitura cu doua blaturi si nuca 317756
retete culinare - Prajitura cu doua blaturi si nuca 317758
retete culinare - Prajitura cu doua blaturi si nuca 317759
retete culinare - Prajitura cu doua blaturi si nuca 317760
retete culinare - Prajitura cu doua blaturi si nuca 317761
retete culinare - Prajitura cu doua blaturi si nuca 317762

COMENTARII (27)

Anett 1

10.05.2014, 10:27

hmmm ce bun!

laura_n 1

10.05.2014, 14:27

Rocsi 1

10.05.2014, 19:21

Prea delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: