Prajitura cu Fanta de portocale

de butoiaurora76 in Prajituri, 9 Iul 2013 | 10166 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 4 linguri faina,
  • 4 linguri zahar
  • Crema:
  • 500 g branza de vaci,
  • coaja rasa de la 1 lamaie,
  • 200 g zahar,
  • 200 g unt
  • Glazura:
  • 750 ml suc fanta,
  • 4 lg zahar,
  • 2 plicuri budinca de vanilie dr Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu Fanta de portocale:

Pentru blat: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se fac o spuma alba, apoi adaug faina iar la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare si amestec cu o lingura cu miscari de sus in jos. 

Pentru crema: Amestecam branza de vaci cu zaharul si coaja rasa de lamaie apoi cu untul spumos; cine doreste poate sa adauge un pumn de stafide

Pentru glazura: Punem pe foc sucul fanta impreuna cu zaharul si cele 2 plicuri de budinca de vanilie si amestecam pana se face ca o budinca. Lasam sa se raceasca putin.

Blatul nu e nevoie sa se insiropeze, se lasa siropul de la crema de branza. Gustul e dulce-acrisor f bun, prajitura este de vara, racoritoare.       

 

COMENTARII (22)

iri_iri 1

09.07.2013, 22:35

buna tare aceasta prajitura

diaconta 1

09.07.2013, 22:38

minunata

butoiaurora76 1

10.07.2013, 09:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55