Prajitura cu firmituri, gem si prune

de Rux in Prajituri, 8 Sep 2013 | 11344 vizualizari

 

E o prajitura delicioasa cu blatul de la "Rudy cu firmituri( fara cacao)"...gem de prune minunat pregatit in casa si prune grase atat de bune...se prepara extrem de rapid...iar gustul e divin :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 400 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 250 gr unt
  • 1 galbenus
  • vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 kg si jumatate de prune
  • 3 borcanele de gem
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu firmituri, gem si prune:

Untul rece se da pe razatoare, se amesteca cu zaharul, vanilia, galbenusul de ou, faina  si praful de copt. Se amesteca bine si se fac firmiturile( dureaza in jur de 3 minute). Se lasa deoparte vasul.

Prunele se spala si se taie in jumatati se scot samburii.

Gemul se amesteca bine sa devina mai fluid.

Intr-o tava  dreptunghiulara, se pune jumatate din cantitatea de firmituri, se pun deasupra prunele, apoi peste tot se toarna gemul. Se niveleaza cu o spatula.

Punem deasupra si restul de firmituri.

Coacem la 180 de grade pentru 45 de minute.

E minunat de delicioasa prajitura, va garantez :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu firmituri, gem si prune 258414
retete culinare - Prajitura cu firmituri, gem si prune 258415
retete culinare - Prajitura cu firmituri, gem si prune 258416
retete culinare - Prajitura cu firmituri, gem si prune 258417
retete culinare - Prajitura cu firmituri, gem si prune 258418
retete culinare - Prajitura cu firmituri, gem si prune 258419
retete culinare - Prajitura cu firmituri, gem si prune 258420

COMENTARII (54)

Alina26 1

17.10.2013, 14:46

mamaaa....imi ploua in gura!!!!!

bianca92 1

17.10.2013, 21:39

trebuie neaparat incercata

Rux 1

17.10.2013, 21:44

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D