Prajitura cu firmituri si mere

de Rux in Prajituri, 30 Apr 2014 | 1200 vizualizari

 

Minunata! Blatul de la Rudy, dar fara cacao...se face incredibil de rapid si este nemaipomenit de delicioasa! Miroase divin a mere coapte!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 250 gr unt( gras 85%) rece dar moale
  • 1 galbenus
  • 150 gr zahar pudra
  • vanilie
  • coaja razuita de portocala
  • 1 plic praf de copt
  • 2 kg mere
  • scortisoara
  • 1 cana de zahar brun
  • zahar pudra( optional)
  • tava de dimensiunea tavii cuptorului
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu firmituri si mere:

Un mod de preparare simplu si rapid:

Amestecam toate ingredientele intr-un vas larg: faina cernuta, zaharul pudra, galbenusul, aromele si praful de copt. Amestecam si facem firmiturile cu degetele., practic ne jucam cu aluatul asemenea unor copii...dureaza doua minute si e gata :)

Tapetam o tava in stil clasic cu ulei si faina( nu puneti foaie de copt).

Asezam un rand de firmituri la baza tavii, apoi merele razuite( eu le-am pus cu tot cu coaja), deasupra presaram zahar brun, scortisoara si apoi inca un rand de firmituri. Asta e tot!

Dam prajitura la cuptor pentru 40 de minute. Nimic mai simplu si totodata nimic mai delicios!

O pudram daca dorim cu zahar pudra( numai cand se raceste) si o putem taia calda fara probleme :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu firmituri si mere 314970
retete culinare - Prajitura cu firmituri si mere 314971
retete culinare - Prajitura cu firmituri si mere 314972
retete culinare - Prajitura cu firmituri si mere 314973

COMENTARII (21)

Rux 1

01.05.2014, 22:21

Alina

Rux 1

01.05.2014, 22:22

Anita iubito...multumesc ...ma bucur ca ti-a fost pe plac scumpo

tarasmariana 1

04.05.2014, 05:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21