Prajitura cu foi

de robert_badica in Prajituri, 30 Noi 2014 | 9986 vizualizari

 

Intr-un cuvant: DELICIOASA! :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri lapte
  • 1 lingura amoniac stins cu otet
  • faina cat cuprinde (nu pot estima cantitatea)
  • Pentru crema:
  • 500 ml. lapte
  • 1 pachet margarina "UNIREA"
  • 2 rase cacao
  • esenta rom
  • 4-5 linguri faina
  • zahar (dupa gust)
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi:

Aluatul: Toate ingredientele se amesteca bine,pana ce devine un aluat destul de tare,care se imparte in trei bucati egale.Fiecare bucata se intinde intr-o foaie nici prea groasa nici prea subtire.Aceste foi se coc pe fundul unei tavi unse cu ulei,pana ce sunt un pic tari pe margini (se coc pe rand).

Crema:Intr-o cratita se pune lapte si margarina,si se tine pe foc pana ce se topeste margarina.Se adauga cacaoa,zaharul si faina.Se amesteca bine pana ce devine o crema densa,iar apoi se adauga esenta.Se ia de pe foc.

Asamblare:Se pune prima foaie,intr-o tava mai mare,si se aseaza un strat de crema.Se procedeaza la fel pana ce terminam toate 3 foile.Se lasa la racit peste noapte,iar a doua zi se taie dupa preferinta voastra.

 

TIPS-URI

1

In aluat puteti pune si coaja rasa de lamaie sau portocala

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu foi-0
Prajitura cu foi-1
Prajitura cu foi-2
Prajitura cu foi-3
Prajitura cu foi-4
Prajitura cu foi-5
Prajitura cu foi-6

COMENTARII (14)

nuky 1

02.12.2014, 14:01

Care este grosimea foii si dimensiunea tavii?
Cu stima, Violeta

robert_badica 1

02.12.2014, 15:42

Nuky cred ca 2 cm o foaie,si tava cred ca 24x24

Panacris 1

04.12.2014, 21:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04