Prajitura cu foi Ani

de cristina1985 in Prajituri, 12 Mar 2016 | 688 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 gr zahar
  • 2 oua
  • 8 lg ulei
  • 4 lg smantana
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lamaie
  • 450 gr faina
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 60 gr amidon
  • 150 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 2 lamai (doar coaja)
  • 2 oua
  • 1 pachet unt
  • Glazura:
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 1 galbenus
  • 2 lg cacao ( de calitate)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi Ani:

Aluat: Se rade coaja de lamaie. Bicarbonatul se stinge in putina zeama de lamaie. Se amesteca toate ingredientele si se imparte aluatul in 4 parti. Se intind pe dosul unei tavi mari (de cuptor) si se dau la cuptor.

Crema: Se fierbe laptele. In acest timp se amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilinat , amidonul si se toarna peste laptele, care a fiert. Se lasa la racit crema, iar atunci, se va putea adauga coaja de lamaie si untul.

Glazura: Folositi intotdeauna cacao de calitate (conteaza foarte mult). Cu cat e mai scumpa, cu atat e mai buna. Cea pe care o folosesc eu, a costat 5 ron-200 g.

Se pun toate ingredientele pe foc si se amesteca pana se dizolva zaharul. Se lasa putin la racit,pentru a se mai ingrosa.

Se pune crema pe fiecare foaie, iar deasupra glazura.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu foi Ani-0
Prajitura cu foi Ani-1
Prajitura cu foi Ani-2
Prajitura cu foi Ani-3
Prajitura cu foi Ani-4
Prajitura cu foi Ani-5
Prajitura cu foi Ani-6
Prajitura cu foi Ani-7
Prajitura cu foi Ani-8
Prajitura cu foi Ani-9
Prajitura cu foi Ani-10
Prajitura cu foi Ani-11
Prajitura cu foi Ani-12
Prajitura cu foi Ani-13
Prajitura cu foi Ani-14

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (2)

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

13.03.2016, 01:24

cristina1985

cristina1985 1

19.04.2016, 18:20

Prajitura se taie mai usor a doua zi. Tot atunci se mai intareste si glazura.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!